Glovarm VM-oppladning for Norges friidrettshåp

Sterk varme sender Jakob Ingebrigtsen, Karsten Warholm og de øvrige norske friidrettsspissene til en lang precamp i Doha før VM starter i september. Mesterskapet i Doha i Qatar arrangeres...

Karsten Warholm of Norway celebrates after winning the men's 400 meters race final during the European Athletics Indoor Championships at the Emirates Arena in Glasgow, Scotland, Saturday, March 2, 2019. (AP Photo/Petr David Josek)
Sterk varme sender Jakob Ingebrigtsen, Karsten Warholm og de øvrige norske friidrettsspissene til en lang precamp i Doha før VM starter i september.

Mesterskapet i Doha i Qatar arrangeres 26. september til 6. oktober.

Norges Friidrettsforbund har ikke lagt opp til noen tilfeldigheter i oppladningen til mesterskapet. Hotellrommene er for lengst booket.

Erlend Slokvik tok over som toppidrettssjef etter Håvard Tjørhom i september sist sesong. Store oppgaver venter på strak arm.

– De aller fleste skal være på precampen fra 10 til 12 dager før første konkurranse. Vi reiser ned i to bolker. De første reiser 15. september og noen 18. september. Vi har fått råd om at vi trenger minst 10 dager i forkant av mesterskapet for å tilvenne oss klimaet. Dette handler om varmetilvenning, sier toppidrettssjef Slokvik til NTB.

Som i OL

Varme tilvenningen har dessuten en dobbel bunn. Allerede neste år er det OL i Tokyo. Klimaet i den japanske hovedstaden er også varmere enn det norske utøvere normalt er vant med.

– Dette blir det samme foran OL i Tokyo. Dit skal vi også på precamp. Olympiatoppen har ordnet bosted. Precampen i Doha blir også læring og høsting av erfaring inn mot OL, sier Slokvik.

Norge sendte 13 utøvere til VM i London i 2017. Det var en relativt stor tropp i moderne tid. Det gjenstår å se hvor mange som klarer kvalifiseringskravene til dette mesterskapet.

Kvalitet

– Vi har aldri hatt med flere utøvere enn vi hadde under innendørs-EM i Glasgow sist måned, og vi regner med at troppen blir på et sted mellom 15 og 20 utøvere. Det viktigste her er ikke størrelsen på troppen, men at utøverne som er med presterer. Kvalitet trumfer kvantitet.

Mesterskapet i Doha blir annerledes enn de siste verdensmesterskapene. Varmen gjør at det ikke blir noen formiddagsøkter. Alt foregår om ettermiddagen og kvelden. Kappgangøvelsene starter rett før midnatt, og begge maratonøvelsene starter akkurat midnatt norsk tid. Dette er gjort for å unngå den aller verste varmen. Sterk varme er farlig for både kappgjengere og maratonløpere.

(©NTB)

Kategorier
Aktuelt

RELATERTE

 • OM TO ÅR: I 2022 vil VM i friidrett foregå på New Hayward Field i Eugene, Oregon.

  Rekordtidlig VM i 2022

  Friidretts-VM i Eugene, Oregon skal arrangeres fra 15. til 24. juli i 2022. Aldri før har VM startet så tidlig på året. Mesterskapet i USA skulle egentlig vært holdt...
 • Johaug løper 10.000 meter i «Impossible Games» – jakter VM-kravet

  Therese Johaug skal som eneste deltaker på distansen løpe 10.000 meter under «Impossible Games» på Bislett 11. juni. Det ble klart da langrennsstjernen møtte pressen på Bislett tirsdag. Samtidig...
 • Årsbeste av Isene i diskos

  Ola Stunes Isene viste god form i diskosringen under Muliglekene i friidrett i Jessheim søndag. 63,82 var både banerekord og klar norsk årsbeste. Isene hadde også gyldige kast på...
 • PÅ VENT: – Jeg er takknemlig for tilbakemeldingene fra utøverkommisjonen og styret, som mente at vi ved å sette kvalifiseringen på vent sørger for en mer rettferdig prosess ettersom det vil være ulik tilgang til konkurranser og internasjonal reisevirksomhet, sier World Athletics-president Sebastian Coe. FOTO: NTB SCANPIX

  Fryser OL-kvalifiseringen til desember

  Det internasjonale friidrettsforbundet har satt kvalifiseringsperioden for Tokyo-OL på vent til desember. Avgjørelsen er tatt etter samtaler med utøverkommisjonen. Resultater oppnådd i konkurranser mellom 6. april og 30. november...