Warholm danset inn til Bislett-triumf på Europa-rekord

Karsten Warholm sendte et skremmeskudd i retning Abderrahman Samba da han stormet til seier med 47,33 på 400 meter hekk under Bislett Games torsdag....

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Hjemmefavoritten dro knallhardt hele veien og utklasset feltet totalt. Thomas Barr tok andreplassen med 49,11. Warholm drev med en annen idrett enn de andre.

Warholm viste igjen at han er en publikumsyndling. Han feiret foran Bislett-tribunene etter seieren og ble avbildet med seierstiden på måltavla.

– Er det sant det jeg ser? Sist jeg hadde den følelsen var vel i London i 2017 (VM-gull). Dette er spinnvilt, nesten ikke til å tro. Og så skjer det på Bislett, sa Warholm rett etter karrierens beste løp.

 

Best uten Samba

Europarekorden til Stéphanie Diagna var snaut 24 år gammel. Warholm var tydelig overrasket over at han senket den på hjemmebane.

– Jeg følte meg bra i hele dag. Kanskje ikke så bra som Europa-rekord, men det er gøy å overraske seg selv.

Verdensmesteren fra 2017 fikk ikke møte øvelsens bestemann den siste tiden, Abderrahman Samba. Han sto over Oslo-turen på grunn av en betent slimpose.

– Jeg skjønner at Samba må inn i bildet her, men i dag, når Europa-rekorden sitter, så føler jeg vel at konkurrenter er det siste jeg har lyst til å snakke om, sa Warholm.

Sambas personlige rekord er på 46,98, men han hadde nok uansett fått det tøft om han hadde stilt til start i Oslo torsdag.

– Samba kommer til å være bra når han bli skadefri. Han tenker nok at han må prøve å bli skadefri ganske fort, svarte Warholm på spørsmål om han tror Samba tenker om 47,33-løpet.

 

Konge av Bislett

Den sterke løperen fra Qatar hadde den tidligere Bislett-rekorden på 47,60, satt under fjorårets stevne. Torsdag tok Warholm Bislett tilbake foran et entusiastisk publikum.

– Det betyr selvfølgelig veldig mye. Men det var ikke slik at jeg ville ha den rekorden fra Samba. Jeg ville først og fremst vinne, og det å ta Europa-rekorden, det trumfer det meste. Og den betyr mer enn banerekorden, sa sunnmøringen til NTB.

Warholm vant også Diamond League-løpet i Stockholm i slutten av mai, hans første triumf i DL på nesten to år. På Bislett gikk det enda fortere, så fort at han fikk krampe etter løpet.

– Jeg løp og tok meg totalt ut, og så kjentes det bra ut da jeg begynte å jogge den seiersrunden etterpå. Men så fikk jeg krampe i første steg i trappen (opp til pressesonen). Det er ikke noe problem, kramper som kommer i lav fart er ikke noe farlig. Det er verdt det, null stress, «walk it off», lød det fra Bislett stadions kanskje gladeste mann.

(©NTB)

Kategorier
Aktuelt

RELATERTE

 • PÅ VENT: – Jeg er takknemlig for tilbakemeldingene fra utøverkommisjonen og styret, som mente at vi ved å sette kvalifiseringen på vent sørger for en mer rettferdig prosess ettersom det vil være ulik tilgang til konkurranser og internasjonal reisevirksomhet, sier World Athletics-president Sebastian Coe. FOTO: NTB SCANPIX

  Fryser OL-kvalifiseringen til desember

  Det internasjonale friidrettsforbundet har satt kvalifiseringsperioden for Tokyo-OL på vent til desember. Avgjørelsen er tatt etter samtaler med utøverkommisjonen. Resultater oppnådd i konkurranser mellom 6. april og 30. november...
 • Jakob Ingebrigtsen slo Moens bestenotering i gateløp

  Jakob Ingebrigtsen satte norsk rekord med 13.29 på 5000 meter gateløp på Forus onsdag kveld. Løpet var løperbrødrene Jakob og Henrik Ingebrigtsens første konkurranse siden koronautbruddet satte all idrett...
 • Legger opp

  Stavhopperen Eirik Dolve (25) skulle gi alt inn mot OL i Tokyo, men verden ville det annerledes. Nå er karrieren over. Dolve tok fem NM-gull utendørs fra 2013 til...
 • friidrett+

  TAP: Tjalve, som står bak Holmenkollstafetten, sier at de håper på at penger fra en statlig tiltakspakke kan «pynte» på de sju millionene arrangøren ligger an til å tape. FOTO: NTB SCANPIX

  TAPER MILLIONER AV KRONER

  Arrangørene taper millioner av kroner på avlyste løp – i kjølvannet av Korona. Midnight Sun Marathon får et inntektstap på 4,8 millioner. Holmenkollstafetten risikerer å gå glipp av sju...