3.30,60 og ny VERDENSREKORD til Jakob Ingebrigtsen

Februar 17, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

–Det var et fantastisk løp, publikum og stemning, sa Jakob Ingebrigtsen (arkivbilde fra NM i fjor) like etter verdensrekorden innendørs på 1500 meter med tiden 3.30,60 i innendørshallen i Liévin.

Den tidligere verdensrekordholderen, Samuel Tefera, holdt lenge følge, men måtte slippe Ingebrigtsen på slutten. Tefera ble nummer to med tiden 3.33,70. Sandnesgutten fikk en god start og la seg i rygg på harene, som la opp til verdensrekordfart. Med 500 meter var det Ingebrigtsen som tok over, og det var kun Tefera som holdt følge til å begynne med. I avslutningen klarte ikke Tefaea å holde følge, mens Ingebrigtsen holdt tempoet oppe hele veien til målstreken og løp inn til verdensrekord.
Ingebrigtsen vant i fjor 1500-meteren i stevnet i franske Liévin på tiden 3.31,80. Ingebrigtsen tok med det den europeiske rekorden på distansen, men hadde 76 hundredeler opp til verdensrekorden til etiopiske Samuel Tefera fra 2019.

Hedda Hynne løp 800 meter på tiden 2.02,82 og ble nummer 7. Løpet ble vunnet på 1.58,46.