6372 Views

Andrea Rooth: – Ny norsk junior rekordholder, – etter korona sykdom

Mai 10, 2021
MER RESTITUSJON: Å være friidrettsutøver under denne koronatiden har vært både positivt og negativt. Skole, trening, mat og søvn har gått mer opp med hverandre. Jeg har sluppet å reise frem og tilbake fra skolen, som har gitt mer tid til restitusjon , forteller Andrea Rooth. FOTO: KRISTIN ROSET
Skrevet av:

Kristin Roset

Hun løpte nylig inn til ny norsk junior rekord på 200m hekk med tiden 26.68 på Lambertseter. Hun forbedret dermed den norske U23- og U20-rekorden hun satte i fjor, og er nummer to i Norge gjennom alle tider. Dette er absolutt en solid sesongåpning av utøveren som er sterk både på hekk og i mangekamp.

–Trodde ikke på det!

–Jeg trodde ikke mine egne ører da jeg fikk vite tiden. Det var over all forventning, sier Andrea til Magasinet Friidrett.
For,- det har virkelig ikke vært en selvfølge at den unge jenta skulle prestere så godt i mai måned. I vinter ble hun nemlig satt ut av korona.

–Jeg var skikkelig dårlig. Det gikk en måned uten noe som helst trening. Heldigvis fikk jeg et godt opplegg gjennom Olympiatoppen. I tillegg har jeg hatt en skade i kneet, så det har blitt lite hekketrening. Men jeg har trent mye med det andre benet på hekken. Det trenger ikke være negativt. At jeg skulle slå til med en så pass god tid er jeg veldig glad for.

 

Om pappa som trener

Andrea går siste året på Wang, og har en del skole framover, deriblant eksamen.
–Det er heldigvis en liten stund til eksamen, men jeg vil jo selvsagt gjøre det så godt jeg kan.

Andrea ser fram til sommeren, og har hovedmål om å delta i U 20 EM i Tallinn.
–Jeg gleder meg veldig til sommeren, og skal løpe så fort jeg kan, sier Andrea som blir trent av pappa Vegard Rooth.

–Vi har våre diskusjoner som far og datter, men under trening legger vi bak oss det som eventuelt er litt problematisk på hjemmebane. Vi har et godt trener/utøver forhold.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy