1271 Views

Asle Lien har startet Hurum Friidrettsklubb: -Ute etter ungdom som er villige til å gjøre en innsats

Mai 01, 2024
Hurum Friidrettsklubb
Skrevet av:

Shetelig

Friidretten på Hurumlandet har ligget med brukket rygg i årevis. Nå drar Asle Lien og hans samarbeidspartnere i gang en ny klubb: Hurum Friidrettsklubb.

TEKST: TORE SHETELIG, redaktør magasinet Friidrett

Det er lenge siden John Halvorsens storhetstid. Den begynte som løper for IF Graabein på Sætre – hvor han vokste opp. Han representerte senere Minerva, og er i dag 57 år. Halvorsen bor nå i Canada. Hans beste resultat var 10. plass i VM i terrengløp i Stavanger i 1989. Dessuten tok Halvorsen til sammen seks NM-gull på 5.000 og 10.000 meter – i perioden 1986 til 1993.
Men nok mimring, og over til dagen i dag; Etter at IF Graabein ikke har kunnet tilby barn og ungdom på Hurumlandet noe friidrettsopplegg siden 1997, har Asle Lien (63) fra Sætre tatt initiativ til å sette i gang med en rendyrket friidrettsklubb.
I dag heter Sætre IF Graabein. Hjemkommunen er ikke lenger Hurum, men Asker.

INTERN UENIGHET
Asle Lien har i mange år vært medlem av Graabein, og er idémaker bak Graabeinløpet – for både barn og voksne. Første løp var i 2022, og den tredje utgaven går lørdag 25. mai. Men det blir uten Asle Lien. På grunn av intern uenighet, er han ikke lenger med i arrangementskomitéen.
-25 Graabein-medlemmer fulgte meg over i Hurum Friidrettsklubb, forteller Lien til magasinet Friidrett. Han har fått alle formelle godkjennelser i orden, og nå er den nye klubben på jakt etter flere folk til å fylle de forskjellige rollene.
-Særlig er vi ute etter ungdom, som er villige til å gjøre en innsats. Vi trenger flere styremedlemmer. Særlig yngre, som både har interesse for denne typen arbeid og er engasjert og genuint opptatt av friidretten. En jente og en gutt i alderen 15 til 19 år hadde vært perfekt, forteller 63-åringen.

Hurum Friidrettsjkubb

PÅ KLOKKARSTUA
Når det gjelder treninger, vil den nye klubben vil ha tilhold på Klokkarstua, rett ved Svelvikstrømmen. Der har Huringen IF den eneste godkjente løpebanen i gamle Hurum kommune.
Hittil består styret av Asle Lien, leder, Gry Bente Brosø, nestleder og Viktor Evensen, styremedlem.
-Vi er helt i startgropa, for å bruke en dekkende terminologi, sier Lien, som er prosjektleder for oppbyggingen av Hurum Friidrettsklubb.
Han saumfarer skoler og andre steder hvor ungdom er – for å få med friidrettsinteresserte folk. Pr. i dag er de første medlemmene «godt voksne».

STØTTEMEDLEMMER
-De 25 medlemmene vi har hittil, kan godt kalles støttemedlemmer. Det er veteraner, som var aktive for Graabein på 1970- og 80-tallet, sier Asle Lien.
Han er glad for at så å si samtlige klubber i Hurum: Tofte/Fremad IF, Huringen IF og Holmsbu stiller seg bak prosjektet.
-Men Sætre IF Graabein har ikke ønsket å stille seg bak dette, forteller Asle Lien.

INGEN HARD FEELINGS    
Thomas Rørvik Jacobsen er leder av hovedstyret i IF Sætre Graabein. Han bekrefter over magasinet Friidrett at det ikke er noen aktivitet i friidrettsgruppa, og at klubben heller ikke – så langt – har noen planer om å sette i gang friidretten igjen. Det står bl.a. på nok tillitsvalgte. Noen passende bane har man heller ikke pr. i dag. Men friidrettsgruppa eksisterer fortsatt, og lisens betales.
-Vi ønsker den nye klubben til Asle Lien velkommen. Ingen hard feelings fra vår side, sier Thomas Rørvik Jacobsen.


Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy