1405 Views

Den 13. juni blir det friidrettsfest på Bislett!

Mai 07, 2019
Skrevet av:

Kristin Roset

Har du ikke satt av datoen ennå? Gjør det nå!

Tekst: Kristin Roset

De fleste husker våre norske superhelter på plakater, og den animerte filmen fra i fjor. Kampanjen fikk stor og positiv oppmerksomhet. I år har Bislett Alliansen sammen med fotograf Per Heimly, designer Edmond Yang og kreativ leder Fredrik Østbye kledd våre norske stjerner i” Retrostil”

 

Slående likhet: Karoline Bjerkeli Grøvdal ikledd som Grethe Waitz. Likheten er slående. Foto: Per Heimly

 

Annerledes

–Fjorårets stunt ble tatt svært godt imot, så i år har vi tatt ny sats. Med hjelp av svært kreative mennesker, har vi gått for Bisletts historie og briljerer på det som skjedde på 70-80 og-90 tallet. Utøverne syntes dette var moro, og stilte med glede opp, forteller Steinar Hoen.

–Det er ingen tvil i at ved å gjøre noe annerledes fenger ennå flere, og vi vil jo ha flest mulig på tribunen, og flest mulig til å interessere seg for friidrett. Vi ønsker også å nå de yngre fansene, og det er våre stjerner flinke til å promotere gjennom sosiale medier. Vi tilby også rabatterte billetter til alle medlemmer i de norske friidrettsklubbene. Dette fordi vi ønsker at ungdommene som holder på med friidrett rundt i Norge skal komme og bli inspirert, legger han til.

Norges spydspiss innen bærekraft og idrett

–Bislett Alliansen og miljøstiftelsen ZERO inngikk et strategisk samarbeid i 2017. Bislett Games skal være verdens mest bærekraftige internasjonale friidrettsstevne. All transport av utøvere, trenere, ledere skal foregå med nullutslipp kjøretøy. Bislett Stadion, nå med egen solcelle anlegg på taket, batteripakker for lagring av energi, og et eget spesial designet kildesorterings system, har blitt hele hovedstadens miljøfyrtårn nummer en. Når Oslo i tillegg er årets miljøhovedstad, gir det oss ennå et løft, avslutter Steinar Hoen.

Les mer HER 

Og HER

 


Bislett Alliansen består av de tre klubbene IL BUL, IK Tjalve og SK Vidar, og drifter Bislett stadion på vegne av Oslo kommune. Oslo Bislett Games er Norges største internasjonale idrettsarrangement, og er med i Diamond League-serien i friidrett. Steinar Hoen er stevnedirektør for Bislett Games, en rolle han tok over etter Svein Arne Hansen i 2007.

 

Diamond League øvelsene den 13. juni

Menn:

100meter
5000meter
400m hekk
Drømmemila
Stav
Spyd

 

Kvinner:

200meter
100m hekk
400m hekk
3000meter hinder
Høyde
Tresteg
Kule

Nettside: oslo.diamondleague.com

 

 

 

Storhetstiden er tilbake på Bislett. Foto: Per Heimly

 

 

 

 

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy