978 Views

Den europeiske friidrettspresidenten Svein Arne Hansen har fått hjerneslag

Mars 18, 2020
Skrevet av:

Kristin Roset

Den europeiske friidrettspresidenten Svein Arne Hansen fikk søndag kveld et alvorlig hjerneslag.

Det skjedde i Hansens eget hjem, opplyser generaldirektør for Det europeiske friidrettsforbundet (EA) Christian Milz i en pressemelding tirsdag kveld.

Den tidligere norske friidrettspresidenten blir nå tatt hånd om på intensivenheten ved det lokale sykehuset, opplyses det.

– Legene har foreløpig ikke kommet med en detaljert prognose, men det er ventet at han vil være på sykehuset i minst en uke og deretter følge en betydelig periode med rehabilitering, sier Milz.

73 år gamle Svein Arne Hansen ble testet for koronavirus på sykehuset, og testen var negativ.

– Jeg tviler ikke på at Svein Arnes utallige venner verden rundt deler de dype bekymringene til friidrettsfamilien i EA, inkludert rådet og staben ved hovedkvarteret, mens vi følger utviklingen. Våre tanker går til hans kone Jannicke, barna og barnebarna deres i denne tiden, skriver Milz.

EA vil oppdatere om Hansens helsetilstand etter hvert og ber videre om at han og hans families privatliv respekteres framover, slik at å komme på bedringens vei raskest mulig kan få full oppmerksomhet.

Styret i Det europeiske friidrettsforbundet skal konferere tidlig neste uke for å fordele Hansens oppgaver mens han er satt ut av spill.

Hansen, som tidligere ble kalt «Bislett-Hansen» på grunn av at han var en ubestridt leder for Bislett Games i mange, kom inn som norsk friidrettspresident i 2003 og hadde jobben helt til 2015.

Etter at han ble valgt til president i EA i 2015, tre år etter at han prøvde seg første gang, fant han raskt ut at det ble vanskelig samtidig å være norsk friidrettssjef og trakk seg fra den norske posten.

(©NTB)

Det er med stor spenning vi venter på om Bislett Games blir arrangert i juni, men det kan bli flyttet til høsten.  Warholm er nok klar uansett dato. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Hoen ser muligheten for høstlig friidrettsfest

Bislett Games-sjef Steinar Hoen ser for seg at utsatte Diamond League-stevner kan arrangeres under gode forhold langt utover høsten.

Tirsdag kom beskjeden om at sesongens tre første stevner er utsatt. Årsaken er situasjonen rundt koronaviruset. Stevnet i Shanghai er allerede flyttet til 13. august, mens det foreløpig ikke foreligger nye datoer for de to øvrige utsatte arrangementene i Kina og Doha.

Et alternativ kan være å avvikle dem etter den planlagte Diamond League-finalen i Zürich fra 9. til 11. september, bekrefter Diamond League-ledelsen i en pressemelding.

Om flere stevner også må utsettes er i øyeblikket usikkert. Bislett Games-sjef Hoen peker uansett på at friidretten er i den svært heldige situasjon at sesongen potensielt kan forskyves dersom situasjonen tilsier at det er nødvendig.

Har datoer og byer

Hoen viser til at mange friidrettsstjerner som følge av viruspandemien nå får konkurrert minimalt på forsommeren. Mange har også droppet innendørssesongen til fordel for OL-forberedelser. Det åpner for at sesongen kan strekkes i motsatt ende.

– Normalt ville man vært sliten etter OL, men i år kan det bli helt annerledes. OL kan bli en av de første stevnene i sesongen, og da vil utøverne være ivrige på å fortsette sesongen utover høsten, sier Hoen til NTB.

Han peker videre på at enkelte utøvere vil ha noe å revansjere etter å ha hatt stang ut i OL, mens andre vil ha et ønske om å profittere på de gode prestasjonene som ble levert under sommerlekene i Tokyo.

Det gjør det mulig å avvikle friidrettsstevner senere på høsten enn det som opprinnelig var planlagt.

– Vi har datoer og byer i områder hvor september og oktober er fantastiske med godt klima, påpeker Hoen.

Må agere lynraskt

Stevnedirektøren åpner også for at Bislett Games kan gjennomføres senere dersom utviklingen i virussituasjonen medfører at stevnet ikke kan gå som planlagt torsdag 11. juni.

– Bislett Games kan som et scenario utsettes til begynnelsen av juli før OL (gitt at OL går som planlagt) eller etter OL i slutten av august. Det er i teorien faktisk mulig å utsette helt til slutten av september, sier en løsningsorientert Hoen.

Han er forberedt på å svinge seg raskt dersom eller når det blir gitt grønt lys for det tradisjonsrike stevnet i hovedstaden.

– Vi som arrangør må være forberedt på alle disse ulike scenarioene og samtidig kunne agere lynraskt om det åpner seg muligheter til å kunne avvikle arrangementet på en gitt dato, sier Hoen.

Slik situasjonen er nå innledes Diamond League-sesongen i Stockholm 24. mai.

(©NTB)

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy