1495 Views

Disse er klare for OL i Tokyo

April 28, 2021
Skrevet av:

Kristin Roset

I OL i Rio i 2016 fikk Norge fem topp ti-plasseringer på friidrettsbanen, men innfridde ikke målsetningen om en topp fem-plassering. I Tokyo er ambisjonen til Norges Friidrettsforbund to medaljer. Ingen wildcard blir delt ut og OL-kravene er strengere enn tidligere for å øke kvaliteten, men per dags dato har ti norske utøvere klart OL-kravet i sine respektive øvelser.

Per dags dato er er Ola Stunes Isene (diskos) og Eivind Henriksen (slegge) kvalifisert, mens Sondre Guttormsen har klart OL-kravet for stavsprang og er OL-debutant. Håvard Haukenes har klart OL-kravet i kappgang, mens Sondre Nordstad Moen har klart OL-kravet i både 10 000 og maraton, men har bestemt seg for å kun løpe maraton. Jakob og Filip Ingebrigtsen har klart kravene for både 1500 og 5000 meter, men løpene er samme dag, og planen er at brødrene kun løper 1500 meter. Karoline Bjerkeli Grøvdal har tatt OL-kravet på 5000 og 10 000 og skal løpe begge distansene, mens treningsduoen Amalie Iuel og Karsten Warholm er klare for 400 meter hekk.

I tillegg opplyser sportssjef i Norges Friidrettsforbund, Erlend Slokvik, at det er stor sannsynlighet for at Hedda Hynne klarer kravet på 800 meter, og at Henrik Ingebrigtsen klarer OL-kravet for 5000 meter.

Markus Thorsen har vært en fattig centimeter fra OL-kravet på kule og får mulighet til å ta OL-kravet senere i vår. Isabelle Pedersen (100 meter hekk) og Martin Roe (mangekamp) er for øyeblikket inne på rankingpoeng, men begge må prestere på høyt nivå i vår for å forsvare ranking- og OLplassen.

Dessuten er stortalentene Henriette Jæger og Markus Rooth, begge i mangekamp, outsidere for en OL-plass, mens Marie Therese Obst kan bli første kvinnelige spyddeltaker siden Trine Hattestad, som deltok og vant OL-gull i 2000.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy