1038 Views

Filip Ingebrigtsen: – Jeg driver ikke med skuespill

September 05, 2019
Skrevet av:

Kristin Roset

Filip Ingebrigtsen (26) garanterer at han ikke driver med noe spill for galleriet foran fredagens Diamond League-finale på 1500 meter i Brussel.

Formen og selvtilliten er akkurat slik den framstår: Bunnsolid og bra.

Den mellomste av løperbrødrene har hatt en svært sterk sesong på banen. Han endte på 3.-plass med 3.31,06 i det forrige stevnet i Paris. Tiden var bare 1,05 sekunder svakere enn hans norske rekord på distansen. Bronsegutten fra VM i London fra to år tilbake så svært så komfortabel ut selv om det ikke var tiltenkt at tiden skulle bli så bra i en treningstung periode.

Filip Ingebrigtsen virket kruttsterk. Han har virket trygg og rolig på seg selv gjennom det meste av sesongen. Selvtilliten ser ut til å ha blitt bare bedre og bedre år for år.

– Jeg driver ikke med skuespill, så om det virker som om jeg har bedre selvtillit så er det nok fordi jeg har det. Det kommer gjennom gode konkurranser, gode treninger og en kontinuitet som vi vet ligger der. Du vet at om du fortsetter å gjøre det du skal så blir det veldig bra. Det er betryggende, sa 26-åringen da NTB møtte ham i St. Moritz for et par uker siden.

Avgjørende

Nettopp den selvtilliten kan bli avgjørende både i Diamond League-finalen og i VM i Doha tre uker fram i tid.

– I et mesterskap er det dét som kan skille, innstillingen og selvtilliten underveis. Men det kommer ikke av seg selv. Det kommer av gode opplevelser, gode resultater og mye trening over tid.

Humøret var upåklagelig under samlingen i St. Moritz. Høydesamling og gode enkeltresultater henger ofte sammen for både Filip og brødrene Jakob og Henrik.

– Det har vært en veldig bra sesong så langt. Det har vært jevnt på et høyt nivå med unntak av våren der det bare ble tull. Alle løpene etter Bislett har vært bra, konkluderte 26-åringen med bostedsadresse i Oslo.

Vedlikehold

Filip Ingebrigtsen føler seg trygg på at resultatene kan komme i VM også, selv om han ikke alltid har vært best når det gjelder. Det har ikke skyldtes formen, men også tilfeldigheter som fall under løpene som i EM i Berlin sist år.

– Jeg har litt å gå på, men generelt sett er nivået høyere enn på det jevne. Nå gjelder det å finne de siste prosentene til VM, og jeg tror at jeg har en del å gå på der også. Prioriteringen har vært at vi har konkurrert mye i løpet av sommeren og fram til nå, men alt må vedlikeholdes. Vi har hatt mye moro i løpet av sommeren, men har ikke glemt at det er VM i Doha. Det grunnleggende nivået er veldig bra, og da er det også lettere å finne toppformen når det gjelder.

 

 


Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Kårbø klarte ikke VM-kravet til tross for årsbeste

Tom Erling Kårbø løp inn på 7.-plass på tiden 8.29,57 på 3000 meter hinder i et stevne i Zagreb tirsdag. Det var 57 hundredeler bak VM-kravet.

30-åringen har dermed én sjanse igjen for å klare kravet for å delta i friidretts-VM i Qatar. Fredag løper han i spanske Andujar.

Tiden var hans beste for sesongen, skriver Norges Friidrettsforbund. Skulle han ikke klare kravet i fredagens stevne, har han likevel gode muligheter til å kvalifisere seg til mesterskapet gjennom ranking.

Løpet ble vunnet av canadiske Matthew Hughes på tiden 8.23,42.

Med i Zagreb var også lengdehopper Ingar Kiplesund. Han ble nummer fire med et bestehopp på 7,66 meter. Det var et stykke bak VM-kravet på 8,17, men trønderen er foreløpig inne blant de 32 som får delta i mesterskapet.

Kulestøter Marcus Thomsen var i aksjon i Estland. Han kastet 20,44 meter og var med det 26 centimeter bak VM-kravet. Han kan likevel få en plass i Doha. Med noen forfall vil han klatre inn blant de to som får plass i mesterskapet, skriver friidrettsforbundet.

(©NTB)

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy