4079 Views

– Forventet ikke å perse så mye

Mai 30, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

Nok en helg med fantastiske friidrettsresultater er over. En av dem som virkelig har vist at det lønner seg å være tålmodig er Josefine Tomine Eriksen. Hun har satt flere personlige rekorder tidligere i vår, og nå knallet hun til med en kanon tid på 800 meter under NCAA West Preliminary. Med tiden 2.02,49 ble hun nummer to i sitt heat og avanserte til Nationals, som arrangeres i Eugene om et par uker. Eriksen avanserte til en sjetteplass i Norge gjennom alle tider. Tiden er også norsk U23-rekord da Eriksen sørget for at Toril Hatlings rekord fra 1988 på 2:02.68 ble slettet.

–Før sesongen var persen på 2.09, så jeg forventet ikke at jeg skulle løpe så fort. Dette er utrolig gøy, og jeg vil løpe denne distansen mer framover, sier en lykkelig Josefine fra USA.

–Det har blitt mye reising de siste månedene, så nå kjenner jeg meg litt sliten. Det skal bli godt å komme hjem til Norge om noen uker, sier hun.

OVERBEVISTE

En annen som overbeviste i helgen var Jakob Ingebrigtsen. Under Diamond League i VM-byen Eugene vant han suverent på en mile med tiden 3.49,76. Han var drøye to sekunder bak den norske rekorden han satte i nettopp Eugene i august i fjor og satte årsbeste i verden. Hans storebror Filip åpnet sesongen med 3:55.26, som holdt til en ellevte plass.

Line Kloster åpnet langhekksesongen i Belgia på lørdag på en strålende måte da hun løp 400 meter hekk på 54.99 under IFAM Oordegem. Hun perset med 15 hundredeler og var bare 27 hundredeler bak den norske rekorden til Amalie Iuel. Vidar-løperen har satt pers på 400 meter med og uten hekker i løpet av denne uken og vært tilsammen 56 hundredeler bak norgesrekordene på distansene.

Sondre Guttormsen hadde fått plass i stavfeltet under helgens Diamond League-stevne i Eugene. Vidar-karen viste at han virkelig hører hjemme blant verdens ypperste stavhoppere da han ble nummer tre med 5.81. Guttormsen tangerte den norske utendørsrekorden han satte i fjor, den norske rekorden er 5.83, som Pål Haugen Lilleføsse hoppet innendørs i vinter, Guttormsen hoppet selv 5.82 innendørs i år.

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy