Gullgutten Jakob og bronsegutten Eivind

August 18, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

Jakob løpte EM som om det var NM. Tok teten fra start, og dro hele veien. Med en sisterunde på i overkant av 55 sekunder cruiset han inn til seier til tiden 3.32.76. Dermed har han forsvart begge gullene han tok i Berlin for fire år siden. Britiske Jake Heyward ble nummer to, med tiden 3,34.44. Spanske Mario Garcia tok bronse.

– Det føles veldig bra. Det har vært et fantastisk bra mesterskap, sa Jakob (foto: NRK) til NRK etterpå.

Bronse til Eivind

Eivind Henriksen gjorde det svært spennende da han kastet dødt i første kast, og kastet i nettet i tredje. I fjerde kast fikk han endelig opp 79,45 meter. Det holdt til bronsemedalje. Dermed har Henriksen tatt medalje i tre mesterskap på rad.Polske Wojciech Nowicki vant med et kast på hele 82 meter, mens ungarske Bence Halasz tok sølv med et kast på 80,92 meter. Europa, anført av de to polakkene Pawel Fajdek og Wojciech Nowicki, har dominert sleggesporten de siste årene. Derfor var det et svært sterkt felt i EM-finalen.

Karoline Bjerkeli Grøvdal har slitt med ryggproblemer, og var usikker på om hun skulle løpe 5000m finalen. Hun stilte til start og la seg raskt i tet, men måtte dessverre bryte etter 3000 meter.

–Det er fart som er problem for ryggen. Det er litt som å løpe med en kniv i ryggen. Jeg tenkte det var greit å stoppe før det ble for ille, sa Karoline til NRK etterpå.

Finaleklare

Karsten Warholm, Amalie Iuel, Pål Haugen Lillefosse og Sondre Guttormsen er klare for finale. Warholm hadde god kontroll på 400 meter hekk, der han vant heatet på 48.38 og hadde beste tid i semifinalene. Iuel forbedret sin pers fra VM med to hundredeler til 54,68 og kom seg videre på tid.
Pål Haugen Lillefosse fra Fana og Sondre Guttormsen fra Vidar kom seg begge over 5.65 i andre forsøk i kvalifiseringen i stav. De hadde da kontroll på avansement til finale, andre EM-finale utendørs for Sondre. Vidars Simen Guttormsen kom seg feilfri over 5.50 og endte på en 13. plass i sin debut i EM.