Henrik Ingebrigtsen: – Jeg er en soleklar treer

Henrik Ingebrigtsen (28) erkjenner at han har et godt stykke opp til brødrene Jakob og Filip, men gleder seg over at han begynner å få kontroll på smertene. Sesongåpningen...

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Henrik Ingebrigtsen (28) erkjenner at han har et godt stykke opp til brødrene Jakob og Filip, men gleder seg over at han begynner å få kontroll på smertene.

Sesongåpningen har ikke blitt som den eldste av løperbrødrene hadde sett for seg. I to måneder trøblet han med skader. Fortsatt har han en jobb å gjøre før kroppen fungerer normalt.

– Treningsmessig er jeg en soleklar treer for tiden, men det er lenge til VM. Det begynner å normalisere seg. Jeg har ikke lenger like stor kjenning med hamstringen og betennelsen i hofta. Jeg begynner å få kontroll på det, sa Henrik da NTB snakket med ham under Diamond League-stevnet i Stockholm sist uke.

Der ble han regelrett fraløpt og endte opp på 9.-plass med 3.45,46 på 1500-meteren. Noen dager før ble det pene 3.40,22 i Belgia.

– Når gjør det vondt?

– Når jeg virkelig skal trykke til og løpe fort. Da er det vondt i setemuskulaturen og på utsiden av hofta og i hamstringen i tillegg. Jeg er smertefri når jeg trener, men det har vært litt problemer i etterkant av konkurransene. Derfor har jeg måttet roe ned treningen litt. Nå får vi se om det går an å få fart på kroppen igjen.

Bedre opplevelse

3.40,22 i Belgia var tross alt ikke så håpløst. Bare noen dager før hadde han nærmest blitt kalt for invalid av trenerpappa Gjert. Så ille var det ikke.

– Det gikk ok i Belgia tatt i betraktning at jeg har hatt problemer i oppkjøringen. Jeg er egentlig fornøyd. En litt bedre opplevelse og en litt bedre tid så er jeg i gang. Da kan det bli til noe som jeg kan bygge videre på.

Den tiden kom ikke i Stockholm, men Henrik så slett ikke helsvart på det.

– Jeg hadde ikke sjanse til å følge resten av feltet. Det ble altfor stor nivåforskjell på mitt nivå akkurat nå og resten. Dette feltet ble for bra for meg. Jeg hadde løpt fortere alene på Sandnes stadion. Jeg er nokså smertefri og føler meg friskere i beina enn sist lørdag. Det er en positiv ting å ta med seg.

Behandling

Henrik Ingebrigtsen forteller at han har fått jevnlig oppfølging den siste tiden.

– Jeg trenger noen uker til. Det er mye å holde styr på, men heldigvis har jeg fått god veiledning hele tiden.

Det første steget er å bli helt smertefri, og den neste muligheten til å vise seg fram blir under Bislett Games til uka.

Henrik Ingebrigtsen løper 3000 meter på Bislett. Jakob og Filip Ingebrigtsen er begge påmeldt på en engelsk mil (1609 meter).

(©NTB)

Kategorier
Aktuelt

RELATERTE

 • OM TO ÅR: I 2022 vil VM i friidrett foregå på New Hayward Field i Eugene, Oregon.

  Rekordtidlig VM i 2022

  Friidretts-VM i Eugene, Oregon skal arrangeres fra 15. til 24. juli i 2022. Aldri før har VM startet så tidlig på året. Mesterskapet i USA skulle egentlig vært holdt...
 • Johaug løper 10.000 meter i «Impossible Games» – jakter VM-kravet

  Therese Johaug skal som eneste deltaker på distansen løpe 10.000 meter under «Impossible Games» på Bislett 11. juni. Det ble klart da langrennsstjernen møtte pressen på Bislett tirsdag. Samtidig...
 • Årsbeste av Isene i diskos

  Ola Stunes Isene viste god form i diskosringen under Muliglekene i friidrett i Jessheim søndag. 63,82 var både banerekord og klar norsk årsbeste. Isene hadde også gyldige kast på...
 • PÅ VENT: – Jeg er takknemlig for tilbakemeldingene fra utøverkommisjonen og styret, som mente at vi ved å sette kvalifiseringen på vent sørger for en mer rettferdig prosess ettersom det vil være ulik tilgang til konkurranser og internasjonal reisevirksomhet, sier World Athletics-president Sebastian Coe. FOTO: NTB SCANPIX

  Fryser OL-kvalifiseringen til desember

  Det internasjonale friidrettsforbundet har satt kvalifiseringsperioden for Tokyo-OL på vent til desember. Avgjørelsen er tatt etter samtaler med utøverkommisjonen. Resultater oppnådd i konkurranser mellom 6. april og 30. november...