1680 Views

Historisk VM bronse til Eivind Henriksen

Juli 16, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

Eivind Henriksen sikret seg VM bronse i slegge med et lengstekast på 80,87 meter. Den polske duoen Wojciech Nowicki (81,03) og og Pawel Fajdek (81,98) tok henholdsvis sølv og gull.

Det var en historisk VM-medalje for nordmannen, som også tok sølv i OL i fjor.

– Det var litt spesielt. For jeg kjente meg ikke så veldig bra, egentlig. På det lengste kastet mitt, så bommet jeg også ganske heftig. Jeg fant ikke helt «feelingen» der, men jeg er veldig glad for at det resulterte i den, sier Henriksen til NRK.

Medaljevinneren avslørte også at han hadde vært syk like før mesterskapet. Det resulterte i en nervepirrende coronatest.

– Jeg har delt rom med treneren min som ikke er her på grunn av sykdom. Jeg var spent før testen min, men heldigvis var den negativ, fortalte Henriksen.

Lettet Warholm

Karsten Warholm var spent foran dagens forsøk på 400 meter hekk. Dette var Warholms comeback etter skaden han pådro seg tidlig i juni. Karsten startet veldig raskt, men roet ned på slutten og endte opp med tida 49,34.

– Jeg føler på glede og litt lettelse. Jeg fikk gjort det jeg skulle, vant heatet og gikk videre til semifinale. Det var litt rart å springe igjen, men på en veldig god måte. Det er dette som gir meg glede, og det var veldig digg å kunne være med å springe mot de andre igjen, sa Warholm til NRK etter løpet.

Warholms argeste rivaler, Rai Benjamin og Alison Dos Santos, løp på henholdsvis 49,06 og 49,44 i forsøket.

Semifinalen på 400 meter hekk går mandag fra klokken 03.03

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy