1907 Views

I august venter lag-EM i Sandnes

–Vi gleder oss utrolig mye. Dette er viktig for friidrettsinteressen både nasjonalt og lokalt, sier daglig leder i Sandnes Geir Eikeskog.

Mai 09, 2019
Skrevet av:

Kristin Roset

Det europeiske friidrettsforbundet EA har tildelt Norge og Sandnes EM for landslag (European Team Championships First League) helgen 9. til 11.august. Det betyr at den nest største friidrettsbegivenheten på norsk jord i år finner sted i brødrene Ingebrigtsens hjemby.

 

NOEN AV DE FREMSTE NASJONENE

– Dette blir utrolig morsomt, og vi ser fram mot at våre beste utøvere av begge kjønn skal kjempe mot utøvere fra noen av de fremste friidrettsnasjonene i Europa på hjemmebane, sier general sekretær Kjetil Hildeskor til friidrett.no.

I utgangspunktet er Norges motstandere Hviterussland, Belgia, Ungarn, Irland, Litauen, Nederland, Portugal, Romania, Slovakia og Tyrkia.

Både Hviterussland og Nederland var poengmessig blant de ti beste nasjonene under EM i Berlin i sommer, mens Norge endte på ellevteplass.

 

UNIK MULIGHET

– For oss i Sandnes er dette en unik mulighet til å profilere friidrett på et meget høyt nivå ut i regionen. Det er også svært viktig for oss å beholde kompetansen ved å arrangere store arrangement jevnt over, sier daglig leder i Sandnes IL, Geir Eikeskog.

Og flere større mesterskap skal det bli i Sandnes. 25.mai arrangeres nemlig NM i Halvmaraton, og for noen uker siden arrangerte de NM innendørs i mangekamp.

TREKKER I TRÅDENE: Daglig leder Geir Eikeskog har nok å gjøre på friidrettskontoret i Sandnes.

 

KNYTTER KLUBBENE SAMMEN

Geir Eikeskog har stor tro på et fullstappet stadion med heiende publikum.

–Jeg er sikker på at lokalbefolkningen stiller opp denne helgen for å se stor friidrett. Bare tenk på hva Ingebrigtsen brødrene har gjort for hjemklubben, og ikke minst vil det komme store stjerner fra Europa. Dette blir en av de største helgene for oss noensinne, forteller han.

EM-lag blir arrangert på tvers av sju klubber. Mens Sandnes står for det tekniske, samarbeider de med GTI, Spirit, Skjalg, Gjesdal, Hinna og Sola Friidrettsklubb.

–Dette knytter uten tvil klubbene sammen, og vi hadde aldri klart dette uten å ha de på laget, sier Eikeskog som selv er en ivrig løper og friidretts entusiast.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy