2160 Views

I morgen er det Oslo Maraton

September 20, 2019
Skrevet av:

Kristin Roset

Det er kun en dag igjen til BMW Oslo Maraton går av stabelen og det er forventet en folkefest i Oslo by. Arrangementet har per i går over 21.500 påmeldte, men påmeldinger tikker fortsatt inn hvert minutt.

Stadig økning

– Vi merker størst økning i klassen 25-29 år som har 16% økning fra i fjor. Hva angår de ulike distansene er det maraton som øker mest med 21% fra i fjor. Halvmaraton ligger på 18% mens 10 for Grete ligger på 15% økning fra i fjor, sier kommunikasjonsansvarlig Stine Hartmann som er godt fornøyd med påmeldingene.

Klikk HER for startliste.

Klikk HER for deltagerinformasjon.

Klikk HER for løypekart.

 

Løpeglede: Foto: Oslo Maraton

–Løpebølgen er tilbake for fullt

– Det er ingen tvil om at løpebølgen er tilbake for fullt i dette landet, og spesielt da hos de unge. Fokus på løping i norske medier har nok mye å si, og med enorme prestasjoner av Ingebrigsten-brødrene, Therese Johaug og Sondre Moen, lar nok mange unge seg inspirere til å løpe.

Trippelen er også en populær distanse. Der BMW Oslo Maraton hadde maxtak på 120 i fjor, har vi i år økt denne til 140 etter stor pågang.

Folk endrer ofte distanse i disse tider, noe som gjør at maraton som var fulltegnet blir åpen for flere. Dette gjelder også for trippelen, som har få plasser igjen.

Årets ploggedistansen blir dessuten en svært hyggelig opplevelse for alle ploggerne der de etter ploggingen blir invitert til en eksklusiv båtkonsert med en STOR norsk artist. Verdt å få med seg!

Meld deg på plogging her!

Det er også ventet knallvær (opp mot 20 grader) så vi anbefaler alle om å lese denne saken.

Selv om det fortsatt er flere plasser igjen i alle distanser, kan vi ikke garantere løpsplass dersom man melder seg på i siste liten da flere distanser fylles raskt opp nå.

Vi gleder oss til en folkefest for både løpere og publikum!

Og med over 20 liv i løypa stasjoner, garanterer vi en fest i Oslo by! Vi håper flere vil ta turen ned til Oslo sentrum denne dagen, og bli med på festen, sier Stine Hartmann.

 

Oslo Maratons historie 1981-2017

1981

Oslo Maraton ble for første gang arrangert i 1981. Fred Lebow, grunnlegger av og leder for New York Marathon, deltok og omtalte løpet som ett av de beste arrangementene han hadde deltatt i, og et eksempel til etterfølgelse for andre arrangører.

1982

Grete Waitz satte uoffisiell verdensrekord på halvmaraton i 1982, med tiden 01:07:50.

1984

Grete Waitz og Ingrid Kristiansen løp likt over mållinjen og delte seieren på halvmaratondistansen på tiden 01:10:32.

1985

Dette  året økte andelen jenter betraktelig og joggebølgen spredde seg raskt.

1987

”Klart jeg skal løpe Oslo Maraton” var slagordet dette året med flere tilskuere og heiagjenger enn noen gang. Oslo Maraton var ikke lenger bare et løp, det ble sett på som ”Norges tredje nasjonaldag” sammen med 17. mai og Holmenkollsøndag.

1990

Oslo Maraton har hatt løpere som har løpt for kreftsaken og samlet inn flere millioner helt siden 1990.

1992

I 1992 førte en gedigen polititabbe til at Oslo helmaraton ble 1km for kort. Tre politimotorsykler skulle lede maratonløperne gjennom Oslos gater, men kjørte feil midt på Karl Johan.

1994

Deltakerrekord! 14200 ble det magiske tallet, og det skulle gå 15 år til denne rekorden ble slått.

1998

Joggebølgen tok brått slutt i Norge. Folk ønsket heller å gå på treningssenter enn å løpe lange løp.
I resten av verden var ikke dette tilfellet.

2001

Etter flere år med nedgang ble Bislett Alliansen i 2001 nødt til å avlyse maraton distansen grunnet lave påmeldingstall. Halvmaraton og minimaraton gikk fremdeles som planlagt hvor 1300 deltakere stilte ivrig opp.

2002

Bare halv- og minimaraton ble arrangert med kun 1000 deltakere.

2003

Med for lave påmeldingstall ble Bislett Alliansen nødt til å avlyse Oslo Maraton!

2004

Trenden snudde, og igjen ble Oslo Maraton arrangert. Denne gangen var det Sportsklubben Vidar som tok over arrangørkommandoen. Det ble en kanonstart med tre distanser; maraton, halvmaraton og 5km.

2005

Vemund Wemundstad ble tatt av joggebølgen 25 år tidligere da Oslo Maraton ble arrangert for første gang. Endelig var det hans tur og i 2005 vant maraton-pensjonisten halvmaraton på 01:31:19 i klassen 65-69 år.

2006

Grete og Jack Waitz var Sportsklubben Vidar sine frontfigurer. Grete Waitz la spesielt vekt på at det viktigste var å delta, ikke vinne. Dette er et løp for alle og enhver.

2010

Alle rekorder ble igjen slått. Det var igjen blitt populært å løpe maraton og Oslo Maraton var igjen på et høyt internasjonalt nivå. Det var heller ikke noe å si på stemningen rundt løypa hvor flere enn 100 000 heiet frem venner, familie og de tapre deltakerne.

2013

Alle forventninger ble overgått da over 23000 meldte seg på i fjor. SK Vidar ble nødt til å sette et tak på antall påmeldinger da ønsket er å arrangere et vellykket løp hvor løperen er i fokus.

2014

Deltakerrekord!

Danske Bank Oslo Maraton blir direktesendt for første gang på NRK.

2015

Oslotrippelen blir arrangert for første gang!

Vår veldedige samarbeidspartner Right to Play arrangerer 24-timers løp i Sport- og Helsemessen, til inntekt for Syriske barn. Dette blir sendt direkte på vår YouTube-kanal.

Danske Bank Oslo Maraton blir direktesendt for andre gang på NRK.

2016

BMW er ny tittelsponsor for det årlige arrangementet. Trippelteam blir arrangert for første gang, hvor tre deltagere løper hver sin distanse. BMW Oslo Maraton blir igjen direktesendt på NRK.

2017

Rulleski blir lansert for første gang, en pilot med kun inviterte deltagere til denne øvelsen. Årets løype er endret til en mer sentrumsnær trase. BMW Oslo Maraton blir igjen direktesendt på NRK.

 

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy