1217 Views

Ingebrigtsen kollapset etter 12.-plass i terrengløp-VM

Mars 30, 2019
Skrevet av:

Kristin Roset

Jakob Ingebrigtsen gikk på en skikkelig smell og kollapset i intervjusonen etter 12.-plassen i U20-klassen under VM i terrengløp lørdag.

En dyktig sliten nordmann løp inn som nummer 12, slått med 47 sekunder av vinneren. Det ble dobbelt etiopisk med Milkesa Mengesha som vinner og Tadese Worku på annenplass. Bronsen gikk til Oscar Chelimo fra Uganda.

Ingen europeer har kommet blant topp ti siden 1994, og ingen europeer har tatt medalje i terrengløp i U20-klassen på 35 år.

På forhånd varslet Ingebrigtsen at han hadde høye ambisjoner.

Kollapset

Han klarte derimot ikke å tukte verdenseliten i U20-klassen og endte skuffende utenfor topp ti. Etter målgang kastet han seg ned i bakken og måtte ha hjelp med å komme seg opp.

– Det er tyngre enn man tror. Dette er nok ikke noe for meg. Jeg kjente det allerede etter to runder. Jeg er både stolt og imponert av meg at jeg klarte å ta meg til mål, sa Ingebrigtsen til NRK etter å ha tatt ut absolutt alt.

– Det er irriterende at man får en slik innstilling at man ikke skal bryte, men det går en jævel i meg. Jeg var helt tom og husker ikke så mye av det, fortsatte han.

Han lå nesten en time i det medisinske teltet for å komme seg.

– Jeg tror ikke jeg kommer til være med på noe særlig mer terrengløp. Det er god trening, men nå er jeg ekstremt ødelagt. Framover blir utendørssesongen på bane som gjelder, sa 18-åringen, som i desember vant U20-EM i terrengløp.

«All in»

– Han har en tendens til å ta ut alt. Gutta mine går «all in» når det er konkurranse, og det er en god egenskap. Jeg skulle bare ønsket at han hadde tatt det litt mer med ro de siste to kilometerne. Det var ikke en løype som passet ham. Vi liker det bedre når det er helt flatt, men det var en flott utfordring for ham, sa pappa og trener Gjert Ingebrigtsen.

Kenya, Etiopia og Uganda har dominert terrengløp-VM stort de siste sesongene og løpere fra de østafrikanske landene har tatt samtlige medaljer de siste 13 årene.

Det ville dermed vært en kjempebragd om Ingebrigtsen hadde klart målet om å ta medalje.

Tøff løype

Tidlig i løpet var Ingebrigtsen med i en gruppe på rundt tolv løpere. Han måtte slippe litt i stigningene som var lagt inn, men tok igjen gruppen på vei nedover igjen og på flatmark. Da det ble satt fart på ny i teten etter et kvarters løping fikk han på ny problemer.

Løperne skulle blant annet 165 meter opp over et museumstak og ned igjen.

– Det er en tøff løype som går opp og ned. Åtte kilometer fra bane er så forskjellig som det kan bli. Det tøffeste for han blir å holde seg konsentrert under hele løpet, sa treneren til NRK før løpet.

Og løypa ble rett og slett for tøff for Sandnes-gutten.

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy