Iuel og Thomsen med norske rekorder i innendørs-NM

Februar 01, 2020
Skrevet av:

Kristin Roset

Amalie Iuel og Marcus Thomsen imponerte i innendørs-NM i friidrett lørdag med hver sin norske rekord. Iuel løp 400 meter på 52,25, Thomsen greide 21,01 i kule.

Det var høydepunktene på en dag med mange gode prestasjoner i Bærum Idrettspark.

Line Kloster sørget for god fart fra start på kvinnenes 400 meter og fikk med seg Iuel i rygg. På siste runde tok Iuel ledelsen, og hun avsluttet knallsterkt. Vinnertiden er en forbedring av hennes egen norske innendørsrekord fra 2016 med 27 hundredels sekund.

52,25 plasserer henne på fjerdeplass på verdensstatistikken i denne innendørssesongen, og på toppen av europastatistikken.

Bærum 20200201.
Marcus Thomsen støter 21,01 m under NM friidrett Innendørs.

Slettet 31 år gammel rekord

Thomsen slettet Georg Andersens norske innendørsrekord fra 1989. Hans 21,01 er bare ni centimeter fra OL-kravet.

Thomsen innledet med 20,64 før han fikk opp vinnerresultatet i 2. omgang. De fire siste forsøkene hans var ugyldige.

Henriette Jæger satte personlig rekord både i kvalifisering, semifinale og finale på vei mot 60-metergull med sterke 7,37. Det er aldersrekord for 17-årsklassen i Norge og årsbeste i Europa for U20-løpere.

Even Meinseth tangerte sin personlige rekord da han vant mennenes 60 meter med 6,83.

Hedda Hynne vant kvinnenes 800 meter på 2.04,79, som er ny mesterskapsrekord.