944 Views

Jakob Ingebrigtsen kan bli månedens utøver

September 05, 2018
Skrevet av:

Kristin Roset

Jakob Ingebrigtsen får svensk konkurranse om prisen som månedens mannlige friidrettsutøver i Europa for august.

17-åringen kom hjem fra EM i Berlin med to gull i forrige måned med ikke mindre enn to gullmedaljer. Både på 1500 og 5000 meter ble det seier.

Det kan også føre han helt til topps i Det europeiske friidrettsforbundets kåring av månedens utøver for august. Minstemann av de tre løperbrødrene Ingebrigtsen får samtidig konkurranse.

Blant de øvrige nominerte er den svenske stavstjernen Armand Duplantis. Han satte mesterskapsrekord med fenomenale 6,05 da han tok EM-gullet i den eventyrlige stavkonkurransen Berlin.

Resultatet var også U20-verdensrekord.

Tyrkiske Ramil Gulijev vant på sin side 200-meteren i den tyske hovedstaden. Også han satte mesterskapsrekord med meget sterke 19,76.

I likhet med Jakob Ingebrigtsen reiste britiske Zharnel Hughes hjem fra EM med to gull. Han vant 100-meteren på 9,95, også det mesterskapsrekord, og avsluttet deretter med 4 x 100 meter.

Den siste av de fem nominerte er maratonmesteren Koen Naert til Belgia.

Jakob Ingebrigtsen har slitt med sykdom den siste tiden, og måtte stå over Diamond League-avslutningen i Zürich i forrige uke. 19-åringen skal imidlertid etter planen løpe for Europa i kontinentalcupen i Ostrava kommende helg.

(©NTB)

Foto: Kristin Roset

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy