–Jeg har mer inne!

Thomas Roth (27) viste virkelig 800 meter krefter under Bislett Games for et par uker siden. Med tiden 1.45.75 satte han en fantastisk flott personlig rekord, og kunne endelig...

Oslo 20180607. Thomas Roth vinner 800 m under Bislett Games på Bislett stadion torsdag kveld. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Thomas Roth (27) viste virkelig 800 meter krefter under Bislett Games for et par uker siden. Med tiden 1.45.75 satte han en fantastisk flott personlig rekord, og kunne endelig juble over å se 1.45 tallet på tavlen.

–Det var en stor opplevelse, men jeg var forberedt til tusen før start og visste det kom til å gå raskt fra første meter. Bror Andreas dro farten, og jeg hadde bare å henge på. Da han løpte ut av banen, og ga oppgaven med å fullføre til meg, var det bare å “gønne” på alt jeg hadde. I det det stod igjen ca. 40 meter så jeg på tavla at vi passerte 1.41. Da visste jeg at det kunne bli en god tid. Det var en opplevelse jeg har drømt om lenge, forteller Thomas Roth.

Han løpte senest en ny 800 meter i går i Tyskland, men med noe trøbbel om hvilket heat han skulle delta i, hadde han ennå ikke fått den endelige tiden. Han tror derimot at det var et løp på 1.46 tallet.

–Det ble litt styr tett innpå løpet, ja så sent som i call room. Løpet endte temmelig likt som på Bislett, men jeg kjente at det ikke var så mye å gi på slutten som sist.

Thomas ser fram mot EM i Berlin og gleder seg veldig. Før den tid skal han gjennom enda en konkurranse før han tar tre uker i høyden i St.Moritz.

–Jeg har mer inne. Nå gjelder det å finpusse formen og bli enda sterkere på slutten. Jeg tror uten tvil jeg skal klare å løpe ennå raskere. Det blir noen spennende uker framover, sier en motivert og dedikert 800 meter løper.

Tekst: Kristin Roset. Foto: Scanpix

 

Kategorier
Aktuelt

RELATERTE