1201 Views

Klart for mestermøte 8.mai!

Mai 06, 2021
Skrevet av:

Kristin Roset

På kommende lørdag skal Therese Johaug prøve å bli med Karoline Bjerkeli Grøvdal under OL-kravet på 10.000 meter. Dette skal skje på Bislett, der NRK.no sender live klokka 1300.

– Det dukket opp en mulighet som kanskje viser seg å være den eneste muligheten til å løpe 10.000 meter i år, og da har hun lyst til å prøve. OL-kravet er målet, for å ha noe å strekke seg etter, sier Johaugs manager Jørn Ernst til NRK.

 Vurderer hun å delta i sommer-OL i Tokyo hvis hun kvalifiserer seg?

– Det har vi vel ikke tenkt så mye på, egentlig, sier manageren.

Han forteller at Johaug ikke føler seg like godt forberedt som da hun løp på Bislett i fjor, men at hun tar løpet veldig seriøst og blant annet har fått treningsråd av Jack Waitz i forkant. Og formen er god

Therese Johaug tok fire gull under ski-VM i Oberstdorf i februar/mars og har vært verdens klart beste langrennsløper de siste sesongene. Karoline Bjerkeli Grøvdal har vært Norges beste langdistanseløper i en årrekke, og aldri vært bedre enn akkurat nå Lørdag løp hun inn til uoffisiell verdensrekord på 5 km gateløp på 14.39. Løypa var ikke offisielt godkjent og viste seg etterpå å være 12,5 meter for kort, men det sier uansett mye om formen.

Det er Tjalve som arrangerer lørdagens løp. Daglig leder Mathias Lavik opplyser til NRK at Grøvdal og Johaug trolig vil få hver sin «lyshare» å følge. Foreløpig ligger det an til at Grøvdals lys skal gå på 31.00, mens Johaugs lys trolig skal gå nøyaktig på OL-kravet.

Selv om Grøvdal legger opp til å løpe under sin personlige rekord, er ikke planen å ta ut maks.

– Målet er egentlig bare å komme under OL-kravet uten å belaste beina altfor mye, sa Grøvdal til NRK tidligere i uka, og understreker at jobben må gjøres selv om det på papiret skal være en overkommelig oppgave.

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy