1449 Views

Kommentar: På tide å røyke fredspipe

Oktober 25, 2023
Kommentar
Skrevet av:

Shetelig

Tore Shetelig, redaktør av Magasinet Friidrett kommenterer:

Nå er det på tide at partene i Ingebrigtsen-striden kommer seg opp av skyttergravene, og finner fram den gode gamle fredspipa.
Når indianerhøvdingene i sin tid greide å komme overens etter bitre feider, kan ikke Gjert Ingebrigtsen og hans sønner være noe dårligere.
Lær av de gamle høvdingene, som klarte å gravlegge konflikter – ved å snakke ut og bli enige.
En sak har alltid minst to sider. Det fikk vi en påminnelse om da NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt gikk ut og forhåndsdømte Gjert Ingebrigtsen på det groveste. NRK måtte i ettertid beklage, men at presseetikken er så de grader fraværende er svakt.
Gjert Ingebrigtsen har fått Narve Gilje Nordås opp i verdenstoppen, i likhet med sine tre sønner. Han har fått et slags yrkesforbud av Norges Friidrettsforbund – ved at han ikke får akkreditering til internasjonale mesterskap.
Forbundet bør snu på dette punktet. Glem prestisjen. Gi Gjert akkreditering, så han kan få jobbe fullgodt med Narve. Her har forbundet mye å lære av fotballen. Der står trenerne til rivaliserende lag side om side i hver sin tekniske sone, med bare noen få meter imellom – mens stemningen på tribunene er langt hissigere og mer intens enn på noen friidrettsbane.
Likevel klarer trenerne å oppføre seg i koket. Hvis ikke blir de en sjelden gang bortvist, og må finne seg en plass på tribunen. De må sone en straff på et par kamper, som «tilskuer», før alt er ved det vante igjen.
Nå må forbundet klare å nullstille. Gi Gjert Ingebrigtsen de samme rettighetene som alle andre trenere på landslagsnivå.
Jakob, Filip og Henrik er voksne mennesker, og må tåle å ha sin egen far innenfor murene på et friidrettsstadion. Han har jo bedt om tilgivelse i media, og da burde sønnene ta den utstrakte hånden.
Uten at fredspipene dras fram, blir dette stadig mer pinlig for norsk friidretts anseelse. Saken stjeler altfor mye fokus fra de andre utøverne.

Bildetekst: Gjert Ingebrigtsen må få ordentlige arbeidsforhold. Det vil bl.a. si akkreditering til de internasjonale stevnene Narve Gilje Nordås løper. Foto: Tore Shetelig


Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy