1875 Views

Nå er IK Hind moden for et senior-NM

November 23, 2017
Skrevet av:

admin

Åstedet var et friidrettsanlegg som ble åpnet i 2011. Friidrettsparken er kommunal, men er blitt til i et tett samspill med IK Hind, et samarbeid vertskommunens ordfører Marianne Bremnes lovpriste da hun foresto den offisielle åpningen av mesterskapet. Harstad kommune står for et overordnet tilsyn av anlegget, mens IK Hind sørger for den daglige driften.

SØLV TIL DE BESTE

For et lite år siden ble også et nybygd tribuneanlegg for 350 personer ferdigstilt – etter en massiv innsats fra dugnadsarbeidere, samarbeidspartnere og sponsorer. Tribunen er overbygd, og det var nyttig under juniormesterskapet, da det periodevis blåste friskt. Men vinden så ikke ut til å dempe stemningen. Mesterskapet ble gjennomført til punkt og prikke etter oppsatte planer, og til dels med god vind i ryggen for sprinterne. Nærmere 400 deltakere presterte sitt ypperste de tre dagene i Harstad, og de fire aller ypperste kunne motta Friidrettens Venners sølvpokaler til beste utøver i de fire klassene. Vinnere ble Lene Retzius (BUL), Ingvill Meinseth (Sørild), Marcus Thomsen (Tjalve) og Joachim Quarcoo (Orion).

«STRÅLVENDE OPPHOLD»

Jonathan Quarcoo kom direkte fra VM i London til junior-NM. Fredag vant han finalen på 100 meter på 10,28 med en lett vind i ryggen. Søndag var vinden +1.3. Da løp han den dobbelte distansen på 20,56. – Jeg har hatt et strålende opphold i Harstad og må si at jeg har kost meg minst like mye her som i London forrige uke, sa Jonathan til friidrett.no. Han var ikke den eneste som koste seg. Sportslig leder Odd-Ivar Nyheim i BUL Oslo konkluderte at IK Hind leverte til «meget godt». – Godt forberedt, imøtekommende, alltid et smil og masse godt humør, sier Nyheim. Og Lars Njaastad hos SK Vidar følger opp: –Takk en vel gjennomført helg og god nordnorsk gjestfrihet og fantastiske omgivelser. Vi i SK Vidar kommer veldig gjerne tilbake!

FRIIDRETTEN OPP AV GRAVEN IK

Hind fyller 80 år 24. september og har således lange tradisjoner, selv om laget var på vei i graven ved årtusenskiftet. Det gamle friidrettsanlegget var i en bedrøvelig tilstand, aktiviteten ditto. Ekteparet Tor Charles Holmgren og Anne Kristiansen bestemte seg for å gjenopplive friidretten i Harstad, og senere har det gått én vei. Friidrett trekker til seg flere barn og ungdommer i Harstad, og stevnene er mange. Klubben har også deltatt i utviklingsprogrammet NECON. Derfor turte klubben å ta daværende friidrettspresident Svein Arne Hansen på ordet. Da han åpnet Stangnes idrettspark i 2011, sa nemlig Hansen det rett ut: «Dere har Norges best beliggende friidrettsanlegg. Søk et norgesmesterskap.»

KLAR FOR SENIORER

Over 180 frivillige tok et tak under mesterskapet, mange av dem fra naboklubber i Nordland og Troms. Samarbeidet om friidretten er sterkt i nord, enten det handler om utlån av kompetanse eller utstyr, og det gjør stevneleder Tor Charles Holmgren enda sterkere i troen på at IK Hind nå er klar for enda større oppgaver. – I 2021 er Troms friidrettskrets 100 år. Da kan det passe fint å legge Hovedmesterskapet (senior-NM) til Harstad, sier han.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy