1339 Views

Oslo Maraton er avlyst – lover virtuelt alternativ.

Oslo Maraton må avlyse årets arrangementer grunnet koronasituasjonen og regelen om én meters avstand. Men arrangøren lover en alternativ løpefest.

September 11, 2020
Skrevet av:

admin

Det store folkeløpet, som skulle gå av stabelen 19. september, blir ikke mulig å gjennomføre på ordinær måte med dagens smittevernregler, skriver arrangøren i en pressemelding.

– Vi ser at en folkeansamling på opp mot 100.000 mennesker, inkludert publikum, ikke er forsvarlig og velger derfor å avlyse, heter det videre.

Regjeringen tillater ikke arrangementer med over 500 mennesker før tidligst 1. september. I fjor var 23.000 mennesker påmeldt til Oslo Maraton.

– Hva som skjer etter 1. september er vanskelig å si noe sikkert om, men kravet om å legge til rette for minst én meters avstand på alle større arrangementer vil trolig gjelde hele 2020. Med et slikt krav vil det være vanskelig å gjennomføre de arrangementene som nevnes her, sier helseminister Bent Høie.

Oslo Maraton har blitt arrangert siden 1981, og kun blitt avlyst én gang tidligere, i 2003. Da var det for få påmeldte.

Oslo Maraton vil i år i stedet bli arrangert som en virtuell løpefest.

– Nå som beslutningen om å avlyse er tatt, så ser vi fremover. Oslo Maraton har en helt egen atmosfære som brer seg utover Rådhusplassen og rundt i løypa, denne ønsker vi etter beste evne å gjenskape. Det blir en utfordring som vi gleder oss til å ta fatt på. 19. september skal fortsatt bli en minnerik dag, heter det i en uttalelse fra arrangøren.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy