Oslo Maraton er avlyst – lover virtuelt alternativ.

Oslo Maraton må avlyse årets arrangementer grunnet koronasituasjonen og regelen om én meters avstand. Men arrangøren lover en alternativ løpefest....

Det store folkeløpet, som skulle gå av stabelen 19. september, blir ikke mulig å gjennomføre på ordinær måte med dagens smittevernregler, skriver arrangøren i en pressemelding.

– Vi ser at en folkeansamling på opp mot 100.000 mennesker, inkludert publikum, ikke er forsvarlig og velger derfor å avlyse, heter det videre.

Regjeringen tillater ikke arrangementer med over 500 mennesker før tidligst 1. september. I fjor var 23.000 mennesker påmeldt til Oslo Maraton.

– Hva som skjer etter 1. september er vanskelig å si noe sikkert om, men kravet om å legge til rette for minst én meters avstand på alle større arrangementer vil trolig gjelde hele 2020. Med et slikt krav vil det være vanskelig å gjennomføre de arrangementene som nevnes her, sier helseminister Bent Høie.

Oslo Maraton har blitt arrangert siden 1981, og kun blitt avlyst én gang tidligere, i 2003. Da var det for få påmeldte.

Oslo Maraton vil i år i stedet bli arrangert som en virtuell løpefest.

– Nå som beslutningen om å avlyse er tatt, så ser vi fremover. Oslo Maraton har en helt egen atmosfære som brer seg utover Rådhusplassen og rundt i løypa, denne ønsker vi etter beste evne å gjenskape. Det blir en utfordring som vi gleder oss til å ta fatt på. 19. september skal fortsatt bli en minnerik dag, heter det i en uttalelse fra arrangøren.

AVLYST: Oslo Maraton skulle egentlig arrangeres den 19.september, men har måttet avlyse. Arrangøren lover derimot et virtuelt alternativ. FOTO: OSLO MARATON

AVLYST: Oslo Maraton skulle egentlig arrangeres den 19.september, men har måttet avlyse. Arrangøren lover derimot et virtuelt alternativ. FOTO: OSLO MARATON

Kategorier
Aktuelt

RELATERTE