1359 Views

Protester etter falldrama, Filip Ingebrigtsen til semifinale likevel

Jakob og Filip Ingebrigtsen gikk videre 1500-meteren i friidretts-VM torsdag. Etter sistnevntes løp ble det dramatisk uten at det førte til diskvalifisering.

Oktober 03, 2019
Skrevet av:

admin

Jakob og Filip Ingebrigtsen gikk videre 1500-meteren i friidretts-VM torsdag. Etter sistnevntes løp ble det dramatisk uten at det førte til diskvalifisering.

Etiopiske Leddese Lemi falt underveis i kvalifiseringsheatet etter å ha vært i nærkontakt med Filip Ingebrigtsen. Episoden ble diskutert av både eksperter og de involverte.

Etter rundt en time ble det klart at det var levert inn protester etter målgang.

– Det er levert inn protest fra Australia og Etiopia, men ingen av de protestene involverer Filip. De ber om at Ramsten fra Australia og Lemi fra Etiopia skal få løpe semifinalen, men ingen av dem ber om at Filip skal ut, sa friidrettsforbundets kommunikasjonssjef Knut Skeie Solberg til norske medier mens dramaet pågikk.

 

Klar

Han kunne videre fortelle at protestene hadde ført til at både videodommer og banedommer hadde sett gjennom løpet på nytt.

– De synes det ser mye verre ut på video enn i virkeligheten, og de har kommet til konklusjonen at det er en såkalt «race incident». Det som kan se ut som en knyttneve fra Filip er i løpsretningen, og at han blir forstyrret av etiopieren som kommer foran ham, sa Skeie Solberg.

– Derfor har dommeren sagt at Filip er klar (for semifinale), tilføyde han.

Først ved 22.30-tiden norsk tid var faren over for diskvalifikasjon. Da kom den endelige bekreftelsen på at både løperen fra Etiopia og Australia er satt inn igjen i konkurransen og får løpe 1500 meter. Det samme får Filip Ingebrigtsen.

– Jeg kommer rett fra teknisk rom og har snakket med både den etiopiske og den australske representanten. De er fornøyde. De har fått begge sine i semifinalen og har ikke lagt inn noe på Filip. Han er dermed klar for semifinale, og alle nasjoner er fornøyde, sa Skeie Solberg.

Hovedpersonen var frustrert etter målgang.

– Jeg vet ikke hva som skjer. Han er helt ustabil og løper fra lista og rett ut. Han løper rett i beina mine. Jeg kunne falt to-tre ganger der, sa Filip til NRK.

Han gikk rett forbi øvrig norsk presse etterpå. Pappa Gjert sa at situasjonen og usikkerheten som hadde oppstått «gjør vondt i pappahjertet».

– De må jo ikke gjøre alt så spennende, sa Gjert, som samtidig var klinkende klar på at etiopieren selv hadde skylden for fallet.

 

Bedre

Lillebror Jakob sa følgende om situasjonen: – Han (Filip) vil jo bare forbi og ingenting annet, og så er det en annen som vil kjempe til han er ute av mesterskapet. Det er kanskje ikke helt nødvendig, sa han med henvisning til etiopiske Lemi.

De seks beste fra hvert av de tre heatene gikk direkte til semifinalene. De løpes fredag, mens finalen er lagt til søndag. Det er VMs avslutningsdag.

– Det kjentes bra ut, men det er sånn at man må komme i gang litt, for jeg har løpt et ganske hardt løp tidligere. Men jeg følte meg bedre og bedre. Det var litt tungt å komme i gang, men jeg sitter igjen med en ekstremt god følelse til slutt, sa Jakob til NTB og andre medier i pressesonen.

Han løp inn til tiden 3.37,67.

 

Hardt

Brødrene Ingebrigtsen er medaljekandidater på 1500-meteren.

Jakob var ikke innblandet i trøbbel da han løp i det første av tre kvalifiseringsheat sammen med 14 andre. Unggutten er regjerende europamester på distansen. Torsdag fikk han åpning langs lista på oppløpssiden og vant kontrollert med knapp margin.

De tre Ingebrigtsen-gutta var med i finalen på 5000 meter for noen få dager siden. Det ble en hard affære for dem. Jakob løp til tet en snau runde fra mål, men stivnet på oppløpet og havnet utenfor seierspallen. Han kom inn på 5.-plassen. Etterpå fikk han mye ros av friidrettseksperter for forsøket.

Filip var lenge med framme i teten, men brøt vel en runde før mål på grunn av krampe i magen.

Eldstemann Henrik var aldri med i løpet og fullførte alene langt bak de beste.

(©NTB)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy