12693 Views

Sensasjonelt sølv til Zerei Kbrom Mezngi

August 21, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

For en avslutning det ble i EM med sensasjonelt sølv til Zerei Kbrom Mezngi (36) på 10 000 meter. Zerei rykket fra feltet med en kilometer igjen på 10 000 meter i EM (Foto: NRK)

– Mitt mål var å bli topp tre eller topp fem, det er ekstremt for meg. Første gang jeg representerer Norge og dette var mitt mål, sier sølvvinneren til NRK.

– Det var morsomt og overraskende. Jeg snakket ned Zerei. Jeg snakket om en femte- eller sjetteplass. Så ender vi opp med en sølvmedalje. Det her er dårlig analyse av eksperten, sier NRKs ekspert Rodal, som ikke hadde noen tro på norske medaljer før konkurransen.

EM-sølvet er utrolig, på mange måter. Mezngi flyktet fra en militærleir etter syv år. Han har nå representert Norge siden 2020. Men i fjor ville han legge opp, og bli taxisjåfør. Det er Erlend Slotvik, sportsjef i Norges Friidrettsforbund, glad for at han ikke gjorde.

– Det var litt i overkant. Vi hadde så vidt snakket om muligheten for en tredjeplass. Jeg hadde et lite håp, så tok med et flagg. Men det var helt rått det han gjorde. Det var en stund jeg faktisk trodde han skulle vinne og. Det så vanvittig ut, altså, sier han til NRK.

Italienske Yemaneberhan Crippas vant på 27.46,13. Mezngi ble klokket inn til 27.46,94, som er ny personlig rekord.

Magnus Tuv Myhre løp også et kjempeløp og ble nummer 7 på ny personlig rekord på tiden 28,02,18. Bjørnar Sandnes Lillefosse fikk det tungt underveis og ble til slutt nummer 20 på tiden 28,59,76.

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy