1571 Views

Sesongen er over for mange, men ikke for alle

September 08, 2018
Skrevet av:

Kristin Roset

Friidrett.no er utrolig flinke med oppdateringer på hva som skjer «der ute». All ære til kommunikasjonsteamet i Norges Friidrettsforbund.

IAAF Continental Cup i Ostrava lørdag og søndag og tre verdensmesterskap; på 100 kilometer, i motbakke og for veteraner er bare noe av det som skjer de neste ukene. Her finner du en oppdatert oversikt.

Jakob Ingebrigtsen stiller opp på 1500 meter søndag kl. 16.48 og er sterkeste europeer med tanke på hans EM-gull på distansen. Han måtte stå over DL-finalen forrige uke grunnet sykdom, men skal nå være frisk. Det blir da spennende å se hvilken form han er i. Hans årsbeste på 3.31.18 er nest best i feltet og det blir veldig interessant å se om han kan tukte fjorårets verdensmester Elijah Manangoi. Forøvrig kan hver nasjon bare stille med en utøver i hver øvelse, slik at det aldri var aktuelt med dobbel Ingebrigtsen i deres favorittøvelse.

Henrik Ingebrigtsen sikret seg plass på 3000 meter med EM-sølv på 5000 meter i Berlin. Han løp meget sterkt på 3000 meter under Trond Mohn Games med 7.42.72, bare et par sekunder bak norsk rekord. Det spørs om det blir fart til norsk rekord da dette er et «eliminasjonsløp». Det vil si at bakerste mann ved passering fire, tre, to og en runde igjen blir tatt ut av løpet slik at bare fire løpere er igjen på sisterunden. Tre løpere i feltet har forøvrig årsbeste på 7.34-tallet. Løpet går av stabelen søndag kl. 17.15

Karsten Warholm er regjerende verdens- og europamester på 400 meter hekk og han løper den distansen i Ostrava lørdag kl. 16.14. Hans årsbeste på 47.64, som er norsk, nordisk og europiesk U23-rekord er «bare» tredje beste årsbeste i feltet. Abderrahman Samba har slått Warholm i alle deres dueller i år, mens Warholm også har blitt slått av Kyron McMaster et par ganger, senest med få centimeter under Diamond League-finalen forrige uke. Forhåpentligvis er det litt futt igjen i beina til gullgutten fra Dimna og da kan han absolutt kjempe om seier.

Lørdag: NRK1 14:25-16:45. NRK2: 16:45-18:05.
Søndag: NRK1 14:35-18:10.

 

Guttormsen hopper i Liechtenstein og Østerrike

Norgesrekordholder i stav Sondre Guttormsen fra Ski konkurrerer i Liechtenstein på lørdag og i Østerrike 12. september før han setter kursen tilbake til USA. Han har hatt en strålende sesong med norsk rekord 5.75 og sjetteplass både under EM og U20-VM. Han konkurrerte i Zagreb tidligere i uken og viste fin form med 5.56 og en andreplass i et sterkt selskap. Her skal det være gode muligheter for nok en fin plassering og gode høyder.

Veteranene samles i Spania

82 norske utøvere er påmeldt til årets veteran VM som startet opp i Malaga tirsdag 4. september og varer frem til 16. september. Mesterskapet finner sted på tre stadioner i henholdsvis Malaga (Malaga Athletics Stadium og Carranque Sports Centre) samt i Torremolinos (University City Sports Centre and Torremolinos Athletics Track).

Skramstad tok gull etter thrilleravslutning – omtale fra de to første dagene.
Ole-Kristian Heggheim vant VM-gull på hinder.

Fire løpere til VM 100 kilometer

Norge stiller med fire løpere i lørdagens VM i 100 kilometer i Kroatia.
Løpet kan du følge live her .

NM maraton – og gratis ploggeløp

Årets NM i maraton arrangeres som en del av Oslo Maraton lørdag 15. september. Arrangøren minner om påmeldingsfristen som er 9. september.
Oslo Maraton arrangerer også et eget ploggeløp under årets Oslo Maraton.

VM motbakkeløp i Andorra

Søndag 16. september arrangeres VM i motbakkeløp i Andorra med åtte norske utøvere til start.

Haukenes til Kina

Kappgjengeren Håvard Haukenes skal delta i «Around Taihu International Race» i Suzhou i Kina i slutten av måneden. Den tre etappers konkurransen innledes med 20 km den 24. september, og fortsetter med 10 kilometer de to påfølgende dagene.

To sprintere til Italia

Som et PR-arrangement for EM U18 i 2020, som skal arrangeres i italienske Rieti, har det italienske friidrettsforbundet invitert to sprintere i 2003-årgangen fra alle europeiske forbund til en sprintfestival helga 6. og 7. oktober 2018.
Distansen som skal løpes er 80 meter, og Norges Friidrettsforbund har tatt ut Henriette Jæger, Aremark IF og Scott Ygård, IF Hellas til å representere Norge.
Påmeldingsfristen var 24. august, og uttaket ble altså gjort før UM basert på de noteringene utøverne hadde på det tidspunktet.

Kilde: Friidrett.no med Morten Olsen
Foto: Ronny Solheim

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy