1687 Views

Skal få fart på friidretten

Håvard Tjørhom (35) fikk mye av æren for alpinguttas suksess. Nå håper han på samme suksess med norsk friidrett.

August 03, 2016
Skrevet av:

admin

I mai ble det offentliggjort av Håvard Tjørhom tar over etter Ronny Nilsen i friidrettsforbundet. Han er ansatt som toppidrettsjef, og tiltrer i stillingen 1. september. Han har allerede innsett at noe må gjøres for å få fart på norsk friidrett igjen. I 2015 ble han kåret til årets trener på idrettsgallaen, men siden den gang har han jobbet som lærer og holdt seg borte fra idrettsbanen.

 

IKKE DER VI SKAL VÆRE

– Jeg innser at Norsk friidrett i dag ikke er der vi ønsker at den skal være, og samtidig ser jeg mye positivt. Ikke minst det som skjer nedenfra i aldersklassene. Vi har talentene og jeg vet det er et forbund med mye kompetanse jeg kommer til, sier Tjørhom til friidrett.no. Men selv om kompetansen er der har det vært langt mellom stjernene i norsk friidrett de siste årene.

– Jeg ble trigget av de mulighetene som ligger blant de talentene som er på vei opp, sa han på pressekonferansen. I utgangspunktet skulle Ronny Nilsen slutte etter VM i Beijing i fjor, men slik gikk det ikke. Nilsen tok et ekstra år i rollen som sportssjef. – Jeg vil ikke gå inn på hvorfor det har tatt så lang tid. Når vi har funnet rett person, vil vedkommende være på plass, sa generalsekretær Kjetil Hildeskor til VG den gang.

 

TAKKET FØRST NEI

Da hadde han allerede vært i kontakt med Tjørhom, som takket nei til friidrettsforbundet den gangen. Et drøyt år senere hadde pipa fått en annen lyd, og det var en meget fornøyd Hildeskor som presenterte Tjørhom på en pressekonferanse på Ullevaal stadion.

– Vi får en mann med spisskompetanse i toppidrett, noe som vil være nyttig med tanke på å kvalitetssikre opplegget for vår idrett og være beste utøver. Håvard har sett fra alpint at det dreier seg om at lagarbeidet er viktig og vi ser klare overføringsverdier, sa han ifølge friidrett.no.

 

FÅR JANSRUD-SKRYT

– Det har vært bra å ha et år pause fra toppidretten. Jeg fikk et spennende tilbud i fjor og det var vanskelig å si nei, sier Tjørhom til VG om sin nye jobb. Tidligere elev Kjetil Jansrud tror gamletreneren vil oppleve suksess, og mener forbundet har gjort en genial signering, og mener det er likhetstrekk når Tjørhom nå går fra ski til piggsko.

– Det er kanskje det friidrettsforbundet trenger. En leder som ikke har noe med friidrett å gjøre. Han hadde ikke noe spesiell erfaring da han kom inn i alpingruppa, men gjorde en ekstremt god jobb for oss, sier Jansrud til NRK.

 

LES OGSÅ: Toppidrettskultur

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy