1240 Views

Januarnytt

Januar 24, 2019
Skrevet av:

Kristin Roset

Selv om det er vinter har vi flere som er i aksjon både innen og utendørs. Her er noe av det som har skjedd i det siste.

19. januar: Odd Markus Lütken (55) fra Steinkjer FIK satte verdensrekord i klasse RR2 på 200 meter racerunning under Steinkjer Indoor lørdag. Lütken, som bor på Verdal og konkurrerer for Steinkjer friidrettsklubb, gjennomførte 200-meteren på 38.50, skriver Trønder-Avisa.

19. januar: Bjørn Tore Kronen Taranger fra BFG Bergen Løpeklubb og Therese Falk fra Romerike Ultraløperklubb er stemt fram som Årets Ultraløper 2018 av ultraløperne selv. For Taranger var det hans andre kåring, den forrige var i 2012, mens Therese ble kåret for tredje år på rad. Les mer her.

13.januar: Eirik Dolve fra Fana åpnet sin innendørssesong i stav med 5.10 med kort tilløp under BT-sprett 2. Unge Fabian Warpe fra Laksevåg hoppet fine 4.70, hvilket er godt over kravet til EYOF for 2003-modellen. Resultater.

12. januar: Ezinne Okparaebo fra Norna-Salhus åpnet sesongen med fine 7.27 på 60 meter i Tyskland lørdag. Tiden er godt under kravet til EM innendørs og foreløpig best i Europa denne innendørssesongen. Tiden er 17 hundredeler bak Okparaebo sin norske rekord og hennes beste sesongåpning siden 2016.


Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

12. januar: Fanas Kristine Moberg viste at fjorårets 2.92 i lengde uten tilløp absolutt ikke var noe blaff da hun hoppet 2.88 og ble kretsmester i øvelsen for Hordaland. Moberg var bare fem centimeter bak den norske rekorden til Oda Utsi Onstad fra i fjor. Osterøys spydkaster Sigrid Borge sikret seg bronsemedalje med perstangering 2.58.

12. januar: Helene Sofie Ingvaldsen fra Norna-Salhus ble nummer to i vektkast med 20.43 under Wildcat Invitational og hun kastet da 77 centimeter kortere enn hennes norske bestenotering innendørs og var også litt bak sin sesongbeste på 21.05. Vinneren ble Janee Kassanavold, som gikk på skole med Ingvaldsen i fjor og har 21.81 som pers i vektkast. Resultater.

12. januar: Live Haugstad Hilton deltok i lengde under Ted Nelson Invitational i USA på lørdag. Utøveren fra Bergens Turnforening vant konkurransen med et lengstehopp på 5.92 og hun forbedret da sin årsbeste innendørs med tre centimeter. Videre var bergenseren bare 10 centimeter bak sin innendørspers. Resultater.

11. januar: Matilde Roe fra Fri ble nummer syv i kule med 13.64 i sin sesongåpning under Friday Night Duals, noe som er en forbedring av innendørspersen fra 2016 med 24 centimeter. Resultater.

10. januar: Martin Roe fra Fri støtte 15.61 i kule og hoppet 4.60 i stav under kveldens Kenguru-karusell i Leikvanghallen. – Jeg er god for 4.80, men lang venting etter oppvarming i kald hall ble litt ødeleggende, sa Martin til friidrett.no.
Neste oppgave for mangekjemperen blir Norna-lekene neste helg.


Fra NM på Byrkjelo. Foto: Ronny Solheim

Karsten møter verdens-mesteren på hjemmebane

Fredag er det duket for NRK1-sendte Karsten Warholm International i Ulsteinvik. Den fremste duellen blir mellom initiativtageren selv og tsjekkiske Pavel Maslak. Sistnevnte er både regjerende Europa- og Verdensmester på 400 meter innendørs, og har tre strake seire i begge mesterskapene. Stevnet ser du på NRK1 og nrk.no.

– Jeg har ekstremt lyst til å vinne mot verdensmesteren hjemme i Ulsteinvik, sier Karsten.

Warholms mesterduell sendes på NRK1

–  Vi kunne knapt kunne funnet bedre motstand, og det er stor fallhøyde. Men det er slik vi liker det. Ingenting er som å ta den hardeste utfordringen. Bare tanken på en seier mot han som regnes som gud på 400 meter innendørs er motiverende i seg selv, sier han.

Pavel Maslak_0275.jpg

Pavel Maslak. Foto: Decabild.

Tsjekkeren har vunnet 400-meteren under innendørs-VM i 2014, 2016 og nå sist i 2018. Han har løpt på 45.24 innendørs, noe som er 0.35 sekunder raskere enn Warholms norske innendørsrekord på 45.59.
Han har også tre strake EM-gull innendørs på distansen, og gull og sølv fra EM utendørs. Han personlige rekord utendørs lyder på 44.79, mens Warholms norske rekord er 44.87.
Likevel går Dimna-gutten for å slå tsjekkeren og sin egen norske rekord.

– Det var jo dette som var drømmen. Å få løpe mot slik motstand hjemme i Ulsteinvik. Vi har lagt mye stolthet i å prøve å få dette til. Nå gleder jeg meg bare til å få vist stevnet fram for hjemmepublikummet, sier Warholm.

Også den svenske sølvmedaljevnneren på 800 meter fra EM i Berlin, Andreas Kramer, stiller til start på 400-meteren, sammen med blant andre Maslaks landsmann Patrik Storm med en bestenotering innendørs på 46.49.

Av utøverne i Team Coop Tokyo kommer også Karoline Bjerkeli Grøvdal, Amalie Iuel og Hedda Hynne til Ulsteinvik.

Karoline løper 3000 meter, der hun med fartshjelp fra en polsk 2.02-løper på 800 meter skal forsøke seg på Ingrid Kristiansens norske innedørsrekord på 8.50.26. Hardeste konkurrent blir trolig tsjekkiske Kristina Mäki, med en bestenotering utendørs på 8.51.69.

Amalie skal i aksjon både på 400 meter og 200 meter, mens Hedda skal løpe 800 meter. Begge to mot møter god europeisk motstand.

Fra startlistene ellers tar vi med at i herrenes lengdekonkurranse deltar blant andre bronsemedaljevinneren fra Berlin-EM sist sommer, ukrainske Serhii Nykyforov med en personlig rekord på 8.23.

Stevnets hjemmeside er nå oppdatert med startlister og tidsskjema.

Kilde: Friidrett.no

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy