Sterkt stavresultat av Lillefosse

Januar 27, 2020
Skrevet av:

Kristin Roset

Friidrettsprofilen Pål Haugen Lillefosse svingte seg over sterke 5.60 og vant en internasjonal stavkonkurranse i Stockholm lørdag. Resultatet var ny personlig rekord for den fremadstormende bergenseren. Han hadde 5.52 som bestenotering i forkant av stevnet i Sverige. Kun tre norske stavhoppere har hoppet høyere enn Lillefosse gjorde lørdag. Sondre Guttormsen har den norske rekorden med 5.80, mens Trond Barthel og Eirik Dolve kan vise til henholdsvis 5.72 og 5.66. Med 5.60 topper Lillefosse den internasjonale sesongbeste-statistikken innendørs i U20-klassen. Det er også norsk juniorrekord innendørs.

Andre nyheter:

New Balance Indoor Grand Prix:
Isabelle Pedersen åpnet sesongen meget fint i Boston lørdag kveld amerikansk tid. BUL-løperen løp inn til 8.06 i forsøket på 60 meter hekk, før det ble 8.10 i finalen. Hun endte på femteplass i det første stevnet i årets World Athletics Indoor Tour. Tiden i forsøket er to tideler bak bergenseren sin pers, og tidelet under kravet til VM innendørs. Løpet var Pedersen sin beste sesongstart noensinne, noe som lover meget bra og er imponerende med tanke på at hennes forrige løp var i starten av august.

Thomas Roth. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

Norgeslekene inne:
På 600 meter var Andreas Roth hare for sin storebror Thomas. Sistnevnte løp sisterunden alene og avsluttet fint til 1:18.70. Med dette forbedret han sin pers innendørs med snaue sekundet, og dette er en av de beste tidene av en nordmann innendørs på distansen noensinne. Det fulgte fire BUL-løpere på plassene bak Roth og Leon Douglas og Tobias Grønstad løp solid med innendørspers 1:19.67 og pers 1:20.90. Bare tre norske karer har løpt raskere enn Grønstad i 18-årsklassen på 600 meter noensinne

I høyde ble det delt seier i kvinneklassen mellom Tonje Angelsen fra Tjalve og Katarina Mögenburg fra Tyrving. Begge klarte alle høydene opp til 1.83 i første forsøk. Angelsen rev deretter tre ganger på 1.86, mens Mögenburg ikke hoppet mer ifølge resultatlisten. Begge to gjorde sine første konkurranser for året og forhåpentligvis kan de presse hverandre opp mot 1.90 under NM neste helg.

Andrea Rooth fra Lambertseter løp sesongens første 400 meter og vant med tiden 56.49, som var forbedring av innendørspersen med 42 hundredeler og forbedring av persen utendørs med 13 hundredeler. På søndag vant Rooth 60 meter hekk på 8.63, elleve hundredeler bak persen fra NM mangekamp forrige helg.

Ezinne Okparaebo stilte ikke opp på 60 meter, og da ble Tjalves Lakeri Ertzgaard vinner av finalen med perstangering 7.82. I kule perset Lotta Flatum Fallingen fra Brandbu til 13.47.

I høyde i J16 hoppet Hedvig Kallåk fra Tyrving årsbeste 1.68. I klassen over løp Kajsa Rooth fra Tjalve inn til 8.76 på 60 meter hekk, seks hundredeler bak pers. I J16 vant lovende Ida Andrea Breigan fra Fredrikstad 200 meter på innendørspers 25.1