1491 Views

Tilbake etter skade, og mer sulten enn noen gang

Mai 29, 2018
Skrevet av:

Kristin Roset

Ola Stunes Isene, 22 år fra Lier/Drammen. Han kaster diskos, og er rå i styrkeløft. Bli bedre kjent med IF Sturla gutten.

Med en brekt fot som ikke var ferdig grodd klarte Ola Stunes Isene og komme seg til finalen i U23 EM i fjor. Nå er han skadefri, og gleder seg til sesongen.

 

Alltid litt bedre i kast
–Jeg har drevet med friidrett siden jeg var bitte liten, og var med på alle øvelser. Men var alltid litt bedre i kast, forteller Isene.

Som 17 åring bestemte han seg for å satse på diskos etter å ha kvalifisert seg til sitt første internasjonale mesterskap, Junior EM i Rieti, Italia. De påfølgende årene ble det Junior-VM i USA, U23-EM i Estland og i fjor U23-EM i Polen.


Foto: Thore-Erik Thoresen

 

Norsk junior rekord
–Diskos krever mye styrke, så jeg begynte med styrkeløft i 2017 etter å ha vist gode resultater i vektrommet, og for å ha motivasjon til all styrketreningen. Styrkeløft består av knebøy, benkepress og markløft som er baseløftene for all styrketrening, sier den sterke 22 åringen som likeså godt løftet seg til sammenlagt sølv i junior NM i styrkeløft i fjor vinter. I tillegg satte han norsk junior rekord i markløft med 295 kg i klassen under 105 kg.

Ola forteller at friidrett betyr mye, og er blitt en del av han. Foreldrene har vært en stor motivator da de har drevet med friidrett selv.

 

 Lommene fulle av stein
–Jeg ble dratt med på friidrettsbanen med fri vilje, og er utrolig glad for det i dag. Jeg fant raskt ut at jeg likte å kaste langt. Ja, jeg kom ofte hjem fra skolen med lommene fulle av stein, ikke for å samle, men for å kaste den lengst mulig hjemme på gården, forteller han og smiler.

Året 2017 skulle bli Olas gjennombrudd til senior nivå i diskos. Sesongen startet med 61.33meter på treningsleir i Portugal en måned før han egentlig skulle starte sesongen, og var på toppen i Europa for utøvere under 23år.

 

 I finalen med brekt bein
–Jeg var i form og gledet meg til sesongåpningen i Byrkjelo. Målet var å ta kravet til U23-EM senere på sommeren. Dessverre endte konkurransen med brekt bein i siste kastet. Det var utrolig surt, og jeg så mørkt på tilværelsen der og da.

De neste to månedene bestod seg av krykker, og alternativ trening. Friidrettsforbundet gav Ola en konkret frist til å klare kravet, og to uker før beinet var grodd klarte han det med et kast på 54,32 meter.
–Det var fantastisk å få være med landslaget til Polen, og med taipet fot, og smertestillende klarte jeg faktisk å kvalifisere meg til finalen. Det endte med 11.plass og 55 meter. Ut fra forutsetningene så jeg meg fornøyd med det, sier han.

 

Mot nye mål
Sesongen 2017 ble ikke så verst likevel, da Ola avslutter med sølv i Hoved-NM og tre strake stevner med kast over 60 meter.

–Det var deilig å være tilbake etter skade, og nå er jeg mer sulten enn noen gang. Jeg har fått meg ny trener i Lars Ola Sundt, nye treningslokaler og treningspartnere. Sesongen 2018 vil bestå av friske bein, og med et mål om EM i Berlin i august.


SLIK TRENER HAN

–Sist periode trente jeg seks styrkeøkter i uka, og kastet tre ganger. Nå har jeg gått over til fire styrkeøkter i vektrommet, en spesifikk basisøkt og fire kastøkter. Ligger på cirka 250 kast i uka.

 

MER OM OLA

Alder: 22 år
Fra: Lier/Drammen
Trener:
Lars Ola Sundt
Klubb:
IF Sturla

Favoritt kastring: Jeg har mange, men må si det er ringen på hjemmebanen på Marienlyst i Drammen. Veldig rask, med mye grep.
Beste kastopplevelse: Min første gang over 60meter henger høyt, men også junior VM i Eugene i USA med 15 000 tilskuere.

Favoritt stevner:Hallesche Werfertage, og kast stevne i Halle i Tyskland.

Beste avslapping:Å være ute med hunden min Vikki.

Forbilde: Mor og far. De er gode mennesker tvers gjennom, arbeidsomme og setter andre foran seg selv.
Liker å spise: Kompe

Målsetning: Komme meg opp på internasjonalt senior nivå. Delta i EM, VM og OL!

Meritter diskos: Internasjonale mesterskap: U20EM Italia, U20VM USA, U23EM Estland, U23EM Polen.

Beste prestasjon:5. plass i U20VM USA 61.28m

Meritter styrkeløft: Sølv i Junior NM klasse under 105kg.

  • Benkepress 150kg
  • Knebøy 242.5kg

Markløft 310kg (Junior Norgesrekord)

Oppdatert: Ola har kastet svært bra etter dette intervjuet som ble gjort i april. Les gjerne denne artikkelen.

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy