973 Views

Trener-Gjert fnyser av varmeutfordringen i VM

September 18, 2019
Skrevet av:

Kristin Roset

Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen sier at den varslede varmen i friidretts-VM i Doha ikke betyr noen ting for prestasjonen til sønnene Henrik, Filip og Jakob.

Qatar-varmen er beryktet. Det er ventet temperaturer opp mot 40 grader. Varmen er årsaken til at friidretts-VM går én og en halv måned senere enn normalt. Selv i Doha er det vanligvis kjøligere i september/oktober enn i august.

– Vi skal ikke være ute, så det betyr ingenting. Vi har overhodet ikke tenkt å være utendørs, sa Gjert Ingebrigtsen til NTB under treningsoppholdet i St. Moritz i august.

– Ikke under trening heller?

– Overhodet ikke.

– Det er heller ingen utfordringer med basale ting som mat og drikke?

 

LES MER HER OM VM I DOHA

 

– Nei. Det betyr ingenting siden vi ikke skal eksponere oss for varmen. Vi skal løpe på tredemøller og i innendørshaller. Du kan ikke være ute. Det er forbundet med helserisiko. Når det er sagt tåler gutta varmen bra. Det så vi i EM i Berlin i fjor. Da hadde vi også forberedt oss på det, sa Ingebrigtsen.

Khalifa International Stadium I Doha

 

Les mer om hvem som er tatt ut, og VM program

 

Sen avreise

Mens de første norske utøverne med Karsten Warholm i spissen dro til VM-byen Doha for to dager siden, venter Team Ingebrigtsen i det lengste med å dra nedover.

– Vi reiser dit i konkurranseuka. Første dag er 27. september, og vi prøver å få noen dager i forkant, sa Gjert Ingebrigtsen.

Team Ingebrigtsen har endret avreisetidspunkt til mesterskapet flere ganger. Trolig reiser de ikke nedover før 25. september.

Stadion i Doha er av det spesielle slaget med eget airconditionanlegg nede ved løpebanen som gjør at konkurransetemperaturen skal ligge på mellom 22-24 grader.

 


Team Ingebrigtsen forbereder seg i høyden i kummerlige boforhold. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

 

Godt vant

Varmen bekymrer ikke Ingebrigtsen-gutta. Alle tre skal løpe 5000 meter, mens bare Filip og Jakob skal være med på 1500 meter.

Filip Ingebrigtsen sier til NTB at det ikke er så lett å forberede seg på varmen i området.

– Men det er en sommeridrett og vi er vant til å konkurrere når det er varmt. Vi er litt bortskjemt med at 1500 meter ikke er den verste øvelsen å holde på med når det er varmt. Jeg tror det er mye å ta på det mentale, være forberedt på at det blir varmt.

Uansett er ikke dette noe løperbrødrene kan styre selv.

– Innstillingen er at om du er i veldig god form håndterer du det meste. Det handler å legge til side alle småting. Stiller du forberedt og i god form, så håndterer du dette.

27.september starter det hele. Gjett om vi gleder oss.

NTB

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy