1050 Views

VM Glasgow fredag

Mars 01, 2019
Skrevet av:

Kristin Roset

Jakob Ingebrigtsen med heatseirer på 1500 meter, Filip disket

Jakob Ingebrigtsen vant sitt heat på 1500 meter i innendørs-EM friidrett og er klar for søndagens finale. Bror Filip ble disket fra seier i sitt heat.

Filip var også først over mål i sitt heat, men han ble senere diskvalifisert for å ha tråkket innenfor listen. Det skjedde etter knuffing med en rival, og Norge har varslet protest mot diskvalifikasjonen.

Filip innledet forsiktig og lå innestengt noen runder før mål, men manøvrerte seg ut av det og var en runde før mål fint plassert i rygg på ledende Neil Gourley. På oppløpet tok han seg lekende lett forbi briten og kontrollerte inn til seier på 1.46,50.

– Det kjennes veldig greit. Jeg følte meg ganske pigg på slutten. Forhåpentligvis går det enda bedre søndag, sa han til NRK før beskjeden kom om at han var disket.

I neste heat løp Filip Ingebrigtsen i front hele veien og avviste alle forsøk fra konkurrentene på vei mot seier på 3.42,00.

Fortere enn nødvendig

– Det gikk veldig greit. Det var overraskende mange som kom på utsiden av meg og ville ha posisjonen min, derfor gikk det litt fortere enn nødvendig. Alt i alt var det et greit forsøk, sa han til NRK.

Egentlig skulle begge brødrene doblet og løpt 3000 meter også. Filip ombestemte seg og droppet den doble distansen. Der skulle det egentlig vært kvalifisering bare en halv time etter 1500-meterkvalifiseringen, men det er utsatt 50 minutter.

Ferdinand Kvan Edman løp også 1500 meter i Glasgow. Han endte sist i det siste heatet med 3.51,43.

Hedda Hynne ble nummer tre i sitt kvalifiseringsheat på 800 meter og løp ikke fort nok til å gå videre på tid. Hun noterte 2.05,73.

Hynne lå godt plassert i rygg på ledende Liga Velvere fra Latvia gjennom de tre første rundene, men mot slutten av siste langside lot hun rumenske Bianca Razor slippe forbi, og hun greide ikke å ta henne igjen.

Irritert

En frustrert Hynne slengte skoen i gulvet da hun ble intervjuet av NRK etterpå.

– Det er forbannet irriterende. Jeg føler meg fin, men klarte ikke å utnytte det. Jeg fikk en fin reise undervei, men jeg burde ikke latt henne komme forbi der borte. Jeg har fått til ting det siste halvåret og vet iallfall at det kommer mer til sommeren, sa hun.

Det er semifinale lørdag kveld og finale søndag, men det blir uten norsk deltakelse. Hynne var 16. best i kvalifiseringen. Velvere og Razor løp klart saktest av dem som gikk videre.

I lengde ble det ingen suksess for Amund Høie Sjursen. Alle hans tre forsøk i kvalifiseringen ble dømt dødt, og dermed endte han uten resultat og plassering.

(©NTB)

Warholm enkelt videre i friidretts-EM

Karsten Warholm løp kontrollert inn til seier i sitt kvalifiseringsheat på 400 meter da friidretts-EM innendørs i Glasgow ble innledet fredag.

Warholm løp inn til vinnertiden 47,05 i det fjerde og siste heatet. De to beste i hvert heat gikk automatisk videre til semifinalene fredag kveld.

Warholm hadde fjerde beste tid i kvalifiseringen, der Luka Janezic fra Slovenia var raskest med 46,88. Nordmannen var langt fra å ta seg ut.

– Jeg synes det kjentes lett og fint. Det var greit å komme først inn og ta en komfortabel plass i semifinalen. Det er i kveld det blir tøft, sa Warholm til NRK.

– Taktikken var å åpne hardt og komme først inn til lista.

Finalen avvikles lørdag. Warholm er en av flere store norske gullhåp i mesterskapet, der Norge kan få sitt første gull i innendørs-EM noensinne.

 

 

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy