1315 Views

Syv år med utrolig suksess

Det er klart vi er stolte. Vi er godt fornøyd med oppslutningen, og ønsker å fortsette veksten. I 2017 vil vi ha 1500 deltakere, og det er mulig, sier Ole Morten Ekanger til Friidrett

November 28, 2017
Skrevet av:

admin

Det er klart vi er stolte. Vi er godt fornøyd med oppslutningen, og ønsker å fortsette veksten. I 2017 vil vi ha 1500 deltakere,og det er mulig, sier Ole Morten Ekanger til Friidrett. Han er leder i Troms og Finnmark bedriftsidrettskrets, og har i løpet av de siste årene opplevd en vekst få andre kan vise til. I 2009 tok han over ansvaret for løpekarusellen i Tromsø,og fikk et viktig valg foran seg. I 2009 skal det kun ha vært 118 påmeldte, skrev avisen Nordlys
i 2014.

– Det var nedgang år etter år og ingen som tok tak i den. Da måtte jeg gjøre noe, og det sto mellom å legge ned eller satse, forteller Ekanger.

– Vi landet på det siste, fortsetter han.

FLERE TIÅR SIDEN STARTEN
Over hele landet arrangeres det bedriftskaruseller med flere løp gjennom hele sommerhalvåret. Ifølge Ekanger er den største karusellen i Kristiansand, der de har 1800 deltakere på
hvert eneste løp.

– Vi arrangerer nå i Harstad for andre året på rad, men der har vi slitt med å etablere en kultur.Ellers i Norge er slike over hele landet, og trenden holder seg stabil, sier Ekanger.
Opplegget startet flere tiår tilbake. På 70- og 80-tallet ble det arrangert konkurranser på friidrettsstadion i Tromsø for byens bedriftsidrettsutøvere.Her ble det konkurrert både formelt og
uformelt på alle nivåer.

– Der var det alt fra 100 meter til turn, høyde og alt annet. Det var der alt startet, forteller Ekanger

FANTASTISK: Stig Lockertsen (til venstre)
og Erik Gjømle på vei ut mot vending i

VELDIG POSITIVT
Det er langt fra 80-tallet til 2016, både i tid og i nivå. På årets tromsøkarusell har nivået vært skyhøyt, og byens største løpetalenter konkurrerer mot hverandre hver gang.

– Det er veldig mange som trener godt i byen, og flere som trener mer seriøst enn tidligere. Alle ser på resultatlistene, og planlegger hele sesongen på å forbedre seg, sier han.

– Hva tenker du om at byens beste løpere blir med på bedriftskarusellen?

– Det er veldig positivt, og det gir oss en oppmerksomhet når byens beste er med. Tromsøkarusellen har blitt viktig, og vi har skaffet oss løpserfaring. Alle får seg en utfordring her, og uansett hvor god du er finner du noen på dittnivå.

HANDLER OM FOLKEHELSE
For i bedriftsidrettskretsen har de et annet synspunkt på karusellen. Formålet er det samme som for tre-fire tiår siden – å holde folk i aktivitet.

– Bedriftsidrett handler om å delta, om folkehelse og om å gjøre noe. Vår målsetting er å få folk opp av sofaen, og nå har det blitt en fin miks mellom de som satser og de som deltar. Noen er opptatt av prestasjon, og du har de i den helt andre enden av skalaen. Det er også mange som bruker dette som treningsarena inn mot sommerens løp, så det er mange interesser her.

– Hadde du trodd på så stor suksess for et par år siden?

– Ja, vi så at vi hadde en fin utvikling og at vi bare kunne sette linjalen oppover og telle årene bortover. Det har vært helt fantastisk, men dette har vi jobbet hardt for, konkluderer Ole Morten Ekanger.

GOD TILBAKEMELDING
25 september ble årets utgave avsluttet med en halvmaraton på idylliske Håkøya. Det var løp nummer 20 for sesongen, og avsluttet et variert program. Det var både korte og lange løp på flatmark og i motbakke. På de tyngste variantene, motbakkeløp, har påmeldingen vært svakere.

– Det er færre i de tunge. Motbakkeløp er nisje. Hvis du skal springe fort er det best med løpene på flatmark. Det er dessuten lettere for folk som ikke er i form.

BLANT DE YNGSTE: Astrid Pettersen er en
av de yngre deltakern

– Hvordan har tilbakemeldingene vært?

– Det er veldig mange som kommer med tilbakemelding og takker for arrangementet, og vi får personlig takk fra mange som synes det er fint å delta her. Vi skal arrangere et vanlig løp for folk flest, og er ikke ute etter det perfekte. Det har aldri vært et mål for oss. På det siste løpet kunne Ekanger dessuten markere av en ny ”milepæl” for Tromsøkarusellen. På halvmaratonen var det en hund som løp med startnummer og gjennomførte.

– Ja, det går vel bra så lenge den ikke er til sjenanse for andre, sier han og ler. For han husker spesielt en episode der han måtte si nei til en deltaker.

– Folk flest skjønner hvor grensene går, men for noen år siden kom det en der vi var nødt til å gi beskjed om at arrangementsform ikke var egnet for han. Han kom i en elektrisk vogn som gikk for fort, og på trange sykkelveier var vi redde for at det skulle skje ulykker som førte til skader. Som arrangør skulle vi gjerne hatt med

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy