2818 Views

– Hadde aldri sett for meg å komme så sterkt tilbake

August 05, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

U20-VM: Henriette Jæger synes det var litt surt med 4.plass, men tross det er hun strålende fornøyd med VM prestasjonen i Colombia. Og det har hun all grunn til. Med tiden 52,23 i finalen satte hun ikke bare personlig rekord, men forbedret den norske U23- og U20-rekorden hun satte i semifinalen med ett tidel. Jæger er første norske utøver i en finale på 400 meter i U20-VM noensinne og fjerdeplass er den beste plasseringen av en norsk utøver på en løpsøvelse under 1500 meter i U20-VM noen gang, hvis man ikke tar med hekkeøvelser.

– Det er veldig gøy å være tilbake uten tegn til skade. Er veldig fornøyd meg egne prestasjoner, selv om det er små surt å havne på en 4.plass. Jeg hadde aldri sett for meg at jeg skulle komme så sterkt tilbake med tanke på hvordan treningen har vært det siste året. Ja, jeg var faktisk veldig usikker på om ting ville løsne før dette mesterskapet. Ting så ikke så positivt ut før jeg reiste, og vi håpet bare på å konkurrere uten noe form for smerter, forteller en glad Jæger fra Cali til Friidrettsmagasinet.

Hun har bare godord å si om VM oppholdet.

– Cali har vært helt fantastisk, både for meg og gjengen jeg reiser meg. Det har vært en helt syk opplevelse å konkurrere i et U20-VM. Jeg er så takknemlig for å kunne reise hit, sier hun.

Yemi Mari John tok gullet på 51,50. Kenyas Demaris Mutunga tok sølvet på 51,71, mens bronsen gikk til indiske Rupal på 51.85.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy