1765 Views

Mizuno Wave Ultima 8 og Asics Gel-nimbus 19 Skoanmeldelse

November 23, 2017
Skrevet av:

admin

For denne anmeldelsen har undertegnede testet Asics Gel-nimbus 19 og Mizuno Wave Ultima 8. Begge skoparrene har blitt testet fra 2. uken i februar til 1. uken i mars. Disse har blitt gratis av begge produsentene, men uten andre forpliktelser. Det er også viktig å understreke at undertegnedes oppfattelser av skoenes kvaliteter kan være helt annerledes en dine egne

Mizuno:Den 8. februar løp jeg den første turen med disse skoene kl 5:47 i Gjøviks snødekkede gater.

Turen var 4.5km lang hvor 1km var tørr asfalt mens resten var tørr snø. Temperaturen var mellom 5 til -10C. Da jeg de siste årene primært har brukt Nike Pegasus ba denne turen på en merkverdig opplevelse. Skoene har god demping, og som jeg skriver i treningsdagboka, de har merkbar og tykk polstring. Dette bidrar til at skoene passer godt til rolige langturer hvor antall minutter teller mer enn min/km.

Morgenjoggen 8. februar fullførte jeg på 21min (4:40 fart) og selv om jeg løper 3:30-3:45 på terskel kjentes skoene ved flere anledninger tunge, for eksempel motbakker, men det skal sies at dette var den første turen og det faktum at den ble løpt på snø spilte mest sannsynlig en rolle, noe de resterende løpeturene i februar forteller om for allerede to dager etter den første turen merket jeg forskjell. 12.5km i 6 blank fart føles behagelig i Mizuno Wave Ultima 8. Her oppleves skoene litt mindre tung står det skrevet i treningsdagboka. Underlaget besto for det meste av snø, men litt mer asfalt enn forrige tur.

27km senere, den 16. februar skriver jeg skoene føles ikke særlig tunge nå, de er fortsatt ikke lettvektssko, men det går fint å løpe i dette tempoet. Turen 16 februar var den samme som 8. og ble løpt i 4:13 fart. Dette er et viktig punkt. Skoene er ikke lettvektssko, de er mengdetreningssko og i størrelse 45 veier de 340gram. Den 25. februar da jeg løp 2×1000-800-600- 400-200m på tredemølle merket jeg hvorfor. Etter en 800m på 2:34 skrev jeg dempingen er god, men i en slik intervall er ikke det like viktig, og etter 200m på 36sek kommer jeg fram til hvorfor skoene ikke passer til høyere hastigheter for da foten er på sitt høyeste punkt kjennes det tungt å løfte den framover – det blir mer som en arbeidsoppgave enn naturlig bevegelse, det er som om den lander noen centimeter bak der jeg ønsker at den skal lande. Fra dette kan vi dra en god konklusjon om Mizuno Wave Ultima 8, den er ikke ment for hastigheter noe særlig over din egen terskelfart. Derimot passer den godt for løpeturer som krever demping og ikke innkluderer høye hastigheter.

Asics: 9. februar kl. 5:47 testet jeg skoene fra produsenten som er akronym for det latinske uttrykket Anima Sana In Corpore Sano (en sunn sjel i et sunt legeme) for første gang. Turen ble gjennomført over samme distanse og i samme hastighet som Mizuno skoene.

«Skoene er ikke lettvektssko, de er mengdetreningssko
og i størrelse 45 veier de 340gram.»

Etter turen skriver jeg skoene har god demping og sitter godt, det er god plass til foten og den er ikke like tung som Mizuno. Videre i treningsdagboken skriver jeg, etter en 5km på tørr asfalt rundt på Torshov i Oslo den 15. februar her fungerer skoene bra, de passer godt på asfalt og det er enkelt å holde tempoet, selv i motbakker. Turen ble løpt i 5:24 fart. Her skiller Gel-nimbus 19 seg fra Wave Ultima 8. førstnevnte er 6 gram letter og smalere

over forfoten, dog er dempingen ikke fullt så godt som i Mizuno skoen. Dette gir flere resultater. Det å opprettholde hastigheter føles mer naturlig enn en arbeidsoppgave, de er behagelig å løpe med i nedoverbakker (det blir mindre naturlig å lande på hælen), men etter 70km løping er den «ekstra» demping en kjenner når skoen er ny borte. Det samme er ikke tilfelle hos Mizuno hvor det samme var tilfelle etter 90km.

Hvis vi tar for oss tredemølleøkta den 25. februar får vi forklaring på dette. Etter en 600m med Asics i samme hastighet som med Mizuno skriver jeg bevegelsene føles litt mindre anstrengende og mer naturlig, sirkelen foten går etter den forlater bakken er litt mer naturlig allikevel merker jeg at foten henger litt igjen når den forlater bakken. Assics Gel-Nimbus 19 er, slik jeg ser det etter min erfaring, heller ikke en sko beregnet for hastigheter noe særlig over din egen terskel hastighet, derimot passer den godt for hastigheter raskere enn oppvarmingstempo til rundt terskel. Etter 10,7km på 50min på tørr og fast snø den 23 februar skriver jeg skoene føles gode under disse forholdene, de er ikke for myke og tempoet er komfortabelt å opprettholde. De legger heller ingen merkverdig brems ved disse forholdene.

«Skoene bra, de passer godt på asfalt og det er enkelt
å holde tempoet, selv i motbakker.»

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy